Artikeln publicerad: 090923
Rånade, hotade och mördade! Nu presenteras de fem farligaste resmålen!

Alla resenärer vill njuta av en bekymmerslös semester. Tråkigt nog hamnar alltför ofta resenärer i farliga och obehagliga situationer. Omdömeshemsidan Zoover har sammanställt en lista över de fem farligaste resmålen som är bäst att undvika om man vill njuta av en bekymmerfri och välförtjänt semester med den farligaste orten först:

1) Durban, Sydafrika

I vissa av Sydafrikas städer kan man inte garantera en persons säkerhet. Speciellt i hamnstaden Durban som är mycket ökänt. A. Dijkhzuizen skrev följande varning: "Var försiktig, hoppa inte bara in i en taxi. Du kan bli överfallen, rånad etc. Taxi- och busschaufförer mördas regelbundet, speciellt de som kör bussar och företagsbilar."

2) Rio de Janeiro, Brasilien

Denna Sydamerikanska metropol är känd för sin höga brottsligahet och korruption. Anledningen att Jeroen van den Bos inte kommer åka tillbaka till Rio de Janeiro är enligt hans egna ord: "Vid första anblicken verkar det vara en vacker stad, men i verkligheten är den förorenad och vi blev rånade under pistolhot på våra pengar, solglasögon och sportskor i Ipanema. Polisen fick inte heller oss att må bättre eller känna oss säkrare."

3) Nairobi, Kenya

I Kenyas huvudstad finns en stor skillnad mellan rika och fattiga. Bert har följande att säga: "Kenya och huvudstaden Nairobi är vackert, men fruktansvärt kriminellt. Se till att du tar en taxi på natten eller eskorteras om ni skall gå ut. Utan sådana säkerhetsåtgärder kan det gå väldigt galet"

4) Playa el Agua, Isla Margarita

Denna populära kustnära destination blir allt mer osäker. "Det kändes mycket farligt, vi kunde inte ens lämna vårt område! Flera personer blev rånade och jag menar rånade med en pistol mot huvudet.", detta enligt Wendy som tillbringade sin semester där.

5) Caracas, Venezuela

I Venezuelas huvudstad, är fattigdomen tyvärr orsaken till mycket brottslighet. Tonny Oosterwaal upplevde detta: "Jag blev rånad under pistolhot och min fru blev så rädd, så att hon svimmade", skrev han på Zoover.

Gå in på www.zoover.se för fler oberoende reseomdömen.

Om Zoover

Zoover är Europas största portal med semesteromdömen. Reseportalen ger besökarna ett oberoende och komplett verktyg för planering av resor. Zoover International är baserat i Utrecht, Nederländerna. Utöver kontor i Nederländerna, så är dotterbolag etablerade i Belgien, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike, Polen, Turkiet, Storbritannien och Danmark. Zoover Internationals mål är att vara bland de tre bästa resehemsidorna i varje land som företaget är verksamma inom.

Pressmeddelande från: Time PR AB