Artikeln publicerad: 090923
Annicka och Tanja öppnar webbutik med barnkläder



I juli detta år så registrerades ett nytt företag i Hällekis vid Bolagsverket, men det är först nu på lördag som företaget, Finnbutiken HB, drar igång sin verksamhet genom att öppna en webbutik med finska barnkläder.

Bakom denna nysatsning står systrarna Annicka och Tanja Johansson från Hällekis som redan hösten 2005 gick en starta eget utbildning och då fick idén att försöka importera och sälja finska barnkläder på den svenska marknaden via en webbutik.
Affärsidén växte sig allt starkare och starkare under åren tills dom kom fram till ett avgörande och beslutade sig för att det var detta dom verkligen ville satsa på.

Nu började ett omfattande arbete med att kontakta leverantörer, välja ut kläder till sortimentet, fotografera, skriva och färdigställa webbutiken samt göra reklam och annonsera. Det har krävts många timmar av förberedelser innan allt föll på plats och butiken på Nätet var klar att öppnas.

Då försäljningen sker via Internet bedrivs verksamheten hemifrån, där finns både kontor och lager. Finnbutiken HB importerar kemikaliefria finska kläder av märket Tutta och säljer även kläder från Finnwear där delar av kollektionen består av organisk bomull. I sortimentet finns även en mycket prisvärd overall av märket Lassie som är ganska ny på den svenska marknaden och som man hoppas skall bli en storsäljare.

Till försäljning finns även märken som i Finland är mycket kända som t.ex. Zalekua, Vendi och Kinderit, allt från trikåkläder till finplagg, dessa hoppas man nu skall finna en marknad även i Sverige.

Systrarna med familjer har själva handlat kläder till sina barn vid besök hos släktingar i Finland och har varit mer än nöjda med kvalitén på de finska plaggen.

Man har fått många positiva synpunkter på att det just är finska barnkläder som skall saluföras och en webbutik är troligen rätt sätt att nå ut till den svenska marknaden.

Nu ser Annicka och Tanja med glädje fram mot lördag då butiken öppnas på Nätet då de långa och tidskrävande förberedelserna till slut skall börja ge utdelning.

Finnbutiken hittar du på denna adress: www.finnbutiken.se