Artikeln publicerad: 090922
Säfsen Resort i Dalarna bygger ut anläggningen för familjebesökaren



- Vi bygger ut för att kunna möta den ökande efterfrågan på semesterupplevelser i Säfsen, inte minst från den växande internationella marknaden. Efter de två senaste årens nomineringar som en av Sveriges fem bästa upplevelsedestinationer har intresset ökat ytterligare, säger Christer Rosén, vd Säfsen Resort.

De nya stugorna byggs i anslutning till Säfsbyn och den norra infarten till Säfsen Resort. Samtliga har en öppen planlösning, generösa sällskapsutrymmen, fullt utrustade kök, två toaletter och en bastu. Stugorna är framtagna för att vara det optimala generationsboendet för familjer på aktiv kortsemester. Men de passar lika bra för två familjer som vill semestra tillsammans.

- Dessutom totalrenoverar vi ytterligare 20 av våra populära timmerstugor och förser samtliga med en egen bastu, säger Christer Rosén.

För barnen blir det som vanligt flera nyheter i Säfsen i vinter. Filurum är ett nytt lek- och äventyrsrum i centralbyggnaden Hyttan, i direkt anslutning till restaurangen. Här kommer barnens egen kompis, älgen Filurius, och hans vänner att skoja och leka med Säfsens unga besökare.

- Utanför Hyttan bygger vi om den elbelysta pulkabacken och kompletterar den med en isbana och en egen snökanonanläggning. I Säfsen Alpin satsar vi i år på ett utbyggt barnområde som är anpassat för de allra yngsta åkarna. För de lite äldre barnen finns det som vanligt en snöpark med häftiga och utmanande hopp och rails.

Tidigare års satsningar på en utbyggd snöläggningkapacitet resulterade förra året i att i stort sett alla backar i Säfsen Alpin var öppna under hela säsongen. I år investerar Säfsen Resort totalt 25 miljoner kronor inför vintersäsongen i boende och nya upplevelser.

- Björnen Sportshop, mitt emot receptionen, byggs om och utvecklas till en komplett outletbutik med en rad kända varumärken med anknytning till olika ute- och vinteraktiviteter. Livsmedelsbutiken mitt i stugbyn blir dubbelt så stor med ett breddat sortiment, anpassat till fritidsboende. Dessutom bygger vi om restaurangen och utökar antalet sittplatser. Nya textilier och möbler, i kombination med ny belysning, skapar en lugn miljö där alla kan känna sig välkomna.

Pressmeddelande från: SÄFSEN Resort AB