Artikeln publicerad: 090921
Fira turismens dag med att turista på hemmaplan



På söndag den 27/9 firas Turismens dag över hela Sverige. Runt om i landet fylls dagen med aktiviteter för hela familjen. Syftet med dagen är att uppmärksamma hur viktig turismen är för landets kommuner. En undersökning visar att nio av tio kommuner tror att turismen kommer att få ökad betydelse för sysselsättningen om fem år jämfört med i dag. Initiativtagare till dagen är För Turism i Sverige, FörTur.

- Genom att fira Turismens dag vill vi visa medborgarna i Götene och Lidköping hur viktig turismen är för de båda kommunerna, både i form av arbetstillfällen och för orternas attraktionskraft. Det är också ett utmärkt tillfälle för de egna invånarna att upptäcka alla de smultronställen som finns i området, säger Camilla Andersson, Turistbyråansvarig på Destination Läckö-Kinnekulle.

Turismens dag firas i många andra delar av världen. Bakom dagen står FN:s turismorgan, UNWTO. På initiativ av För Turism i Sverige firar vi nu för första gången Turismens dag i Sverige.

Turismnäringen är idag en av de snabbast växande näringarna i svensk ekonomi. Förra året var turismnäringens exportvärde 90,9 miljarder kronor och är enligt Tillväxtverket därmed större än både järn och stål (75,4 miljarder) och personbilsexport (55,0 miljarder). Turismnäringen sysselsatte förra året 158 936 personer.

Med anledning av Turismens dag, söndagen den 27/9 kommer Turistbyrån i Lidköping att hålla extra öppet mellan kl 12.00 till kl 15.00 för att kunna informera besökare och lokalinvånare om områdets sevärdheter och aktiviteter, Välkomna!

Pressmeddelande från: Destination Läckö - Kinnekulle