Artikeln publicerad: 090918
Marknadsföring av sjönära tomter i Hällekis



Idag kom det upp en skylt i anslutning till det planerade sjönära boendet i Hällekis, ett försök från kommunens sida att locka köpare till de 10 tomterna då försäljningen har gått mer än trögt.

På Fastighetsbyråns hemsida finns en av tomterna ute till försäljning till ett pris av 85 120 kr för 896 kvm tomtmark. I priset ingår kostnad för gatubyggnad, gatubelysning och fastighetsbildning däremot tillkommer anslutningsavgift för vatten och avlopp.

Att det bara finns en tomtannons på hemsidan betyder inte att de andra nio är sålda utan annonsen får stå som exempel för alla tomter i området. I dagsläget är ingen av tomterna sålda.

Kommunens politiska ledning har däremot ställt krav på att minst 8 av de 10 tomterna skall säljas innan man är beredd att göra de exploateringingsinvesteringar (bl.a väg, VA och elledningar m.m) som fordras för att möjliggöra byggnation.

Det kan bli en mycket, mycket lång väntan på att komma igång med husbygget för den som är först att köpa en tomt i området, han är så illa tvungen att vänta på att ytterligare sju tomter skall säljas innan markarbetena skall påbörjas.

Kommunen har med säkerhet insett dilemmat i detta och funderar troligen på något annat tillvägagångssätt för att få tomterna sålda, hur är ännu oklart.