Artikeln publicerad: 090916
Förenings- och Friskvårdsdagen i Fornparken

Då var det dags för andra årets upplaga av vår Förenings- och Friskvårdsdag där kommunens föreningar har möjlighet att visa upp sin verksamhet på ett annorlunda sätt och att kanske rekrytera nya medlemmar.
Dag och tid som gäller är alltså söndag 20 september mellan kl. 10:00 - 14:00.

2008 års Förenings- och Friskvårdsdag lockade ett 30-tal föreningar att ställa upp och dagen besöktes av ca 200 personer vilket var ett lyckat resultat för att vara första gången. Målsättningen för årets dag är att flera föreningar ser möjligheten i att delta och att vi ska ha dragit lärdom av förra årets arrangemang så dagen blir ännu bättre.

Tanken med en Förenings- och Friskvårdsdag är att vår kommuns föreningar kan få en chans att visa upp sina verksamheter men att det sker denna gång i form av en Friskvårdsdag. En dag där föreningarna kan synas men också att de som besöker dagen kan få ett tillfälle till motion samtidigt som man får veta mera om kommunens föreningsliv.

Dagen kommer att genomföras i Fornparken och Brännaskogen där motionsspåret kommer att vara dagens "hjärta"och föreningslivet visar upp sina verksamheter.

Initiativtagare till dagen är kommunens Förenings- och Fritidsteam som också har det övergripande ansvaret för dagens genomförande. Målet är att denna dag skall vara en återkommande dag för kommunens föreningsliv att visa upp sig under olika former och kanske på olika platser.

På programmet står:

  • 10:00 - 13:00 Götene IF anordnar tipspromend
  • 10:30 - 14:00 Förenings och fritidsteamet bjuder på korv.
  • 10:00 - 14:00 Föreningarna visar upp sina verksamheter utmed Brännaskogens motionsspår.
  • 10:00 - 14:00 Ungdomscafe Ezperansa säljer fika i Munkagården(stora huset)

Förenings och Fritidsteamet hälsar alla välkomna till en härlig dag i förenings och friskvårdens tecken!