Artikeln publicerad: 090916
Detta händer på valdagen!



Svenska kyrkans fyra pastorat i kommunen firar gudstjänster i flera av kyrkorna och församlingshemmen under valdagen, ofta i anslutning till respektive vallokal.

I Götene församling firas gudstjänst under ledning av Mariann Ekman i Götene kyrka på förmiddagen. Det serveras också förmiddagskaffe i församlingshemmet.Under kvällens gudstjänst i Vättlösa medverkar även församlingens gudstjänstgrupp. Temat för gruppens medverkan är Våra måsten och Guds ljus.

Husaby pastorat är uppdelat i tre valkretsar och det firas gudstjänster i Skälvums kyrka med kh Erik Långström som tjänstgörande präst och i Församlingshemmet i Sil med veniaten Christina Klarin. Ewa Svensson medverkar vid det sistnämnda tillfället med sina körer, och kaffe serveras. Enkelt kaffe serveras också i vallokalen i Lundsbrunn.

I Kinnekulle församling firas en förmiddagsgudstjänst i Forshems kyrka. Kh Falkenberg predikar och som solist medverkar denna dag Irene Hansson med ackompanjemang av Margareta Johansson. En utställning om församlingens verksamhet och församlingsinstruktion finns att se. Utställningen har rubriken Var ska vi lägga kraften? Det finns också möjlighet att komma med förslag eller fundera på hur man själv skulle kunna engagera sig.

I Källby församling är det Pastoratsgården i Källby som är vallokal.
Under dagen är det inte bara valförrättning utan också gudstjänst kl. 11.00 med kh Claes Björndahl och Källby sångkör. Efter gudstjänsten serveras kyrklunch. Källby kyrkliga syförening ordnar utställning av kaffekoppar och det finns möjlighet att handla varor i församlingens U-landsbod och Second hand affär.

Varmt välkommen att besöka någon av de sex vallokalerna!

Götene församlingshem kl 9-13, 18-20
Lundabyns skola (två valkretsar) kl 9-11, 16-20
Ledsjö valkrets kl 9-11, 16-20
Församlingshemmet i Sil kl 9-11, 16-20
Forshems församlingshem kl 9-11, 12-16, 18-20
Pastoratsgården i Källby kl 9-11, 13-20

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling