Torsdag 20 mars 2014

Sofie Livebrant och afternoon tea i Lundsbrunns bygdegård

Efter förra årets succé med Sofie Livebrants konsert i kombination med afternoon tea så är det nu dags igen, och Lundsbrunns samhällsförening är i full gång med förberedelserna.

Det är inte ofta som en artist kan få publiken att släppa loss och till och med dansa ringdans (utan att det känns fånigt), men det var faktiskt vad som hände när Sofie Livebrant gjorde sitt bejubla framträdande förra året. Publiken stortrivdes och dessutom förgylldes arrangemanget av att man dukat fram fantastiskt goda scones med tillbehör som marmelader, clotted cream samt andra läckra bakverk. Söndagen den 6 april kommer Sofie Livebrant tillbaka till Lundsbrunns bygdegård

Sofie Livebrant på scen är en upplevelse utöver det vanliga. Hon blandar välkomponerade sånger med dikter, texter, infall, anekdoter, avslöjanden, ringdans, publikomröstningar och andra happenings. Konserterna kan växa ut till små interaktiva engagerande shower, där publiken blir delvis medverkande och vad som helst kan hända - utan att man slarvar bort musiken. Humor och allvar, upptakt och nedtonat, bitig blues och på-kornet-poesi - allt verkar få plats i Sofie Livebrantland.

Sofie Livebrant är aktuell med en ny skiva med Karin Boye-texter, som släpps nu under våren. Hon har tidigare arbetat med flerfaldigt grammisbelönade sånger av Dan Anderssons texter, insjungna av Sofia Karlsson. Sofie har även den manifestnominerade skivan "Emily and I" med Emily Dickinson tonsättningar i ryggen, och som förra konserten utgick ifrån.
Nu har hon för första gången börjat sjunga på svenska och äntrat den svenska visscenen.

Till konserten den 6 april har hon bjudit in sina medmusikanter Henrik Cederblom, gitarr och Hal Parfitt Murray, fiol. Henrik bor i Göteborg medan Hal är mer långväga då han bor i Köpenhamn. Vårkonserten blir en skräddarsydd händelse med texter av Boye, Strindberg, Jäderlund kring våren och den kraft som skapas då. Musiken de kommer att bjuda på är en blandning av visa, folkmusik och blues.

Lundbrunns samhällsförening arrangerar afternoon tea och konsert tillsammans med kulturen Götene kommun, Vuxenskolan och Studiefrämjandet.

Tid: Onsdag 6 april, kl 16.00
Plats: Bygdegården i Lundsbrunn (Västergatan 20)

Pressmeddelande från: Göteme kommun