onsdag 2000-06-21
000621
Dammen i Hällekis får äntligen en översyn

Enligt lokal sägen så skall den stora dammen i Hällekis ha byggts av de ryska krigsfångar, som på 1600-talet fanns på Hönsäter. Dammen har under årens lopp utgjort en prydnad för samhället och under många år fanns en liten vasshydda i mitten av dammen där änder höll till, dessa bidrog också till att hålla vattnet öppet och rent.

Läs hela artikeln >>>


000621
Klart för ombyggnad av Lidköpings sjukhus

Nu har hälso- och sjukvårdsstyrelsen gett klartecken till att om- och tillbyggnaden av Lidköpings sjukhus kan fortsätta. Man skall starta etapp 2 som blir en ombyggnad till en gemensam kirurg- och medicinmottagning, dessutom skall det bli en nybyggnation av tre stycken vårdavdelningar. Nu skall bara regionens ägarutskott ta beslut om investeringsmedel.


000621
Sommarsolståndet

I dag infaller sommarsolståndet, årets längsta dag och kortaste natt, eller den dag då solen når sin högsta middagshöjd. Nu för tiden så är det väl få som uppmärksammar denna dagen, annat var det förr, då var den en av årets allra viktigaste dagar och högtider och förr kan ha haft anknytning till solkulten, och på många platser runt om i världen byggdes astronomiska anläggningar för att kunna fastställa när denna och andra viktiga dagar inföll.

Läs hela artikeln >>>


000621
Det jobbas vidare på en ambulanshelikopter

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen har nu beslutade att man skall påbörja en utredning som har som målsättning att ett ambulanshelikoptersystem skall kunna starta den 1 januari 2002.

Helikoptrarna skall dygnet runt ha en hög beredskap och verka som ett komplement till de vanliga ambulanserna. För närvarande finns inga ambulanshelikoptrar i regionen, man använder sig nu av örsvarets räddningshelikoptrar som är stationerade på Säve och Såtenäs. Men de är stora har vissa begränsningar när det gäller att landa på vissa platser.

Det finns flera fördelar med egna ambulanshelikoptrar, förbättrad service till skärgårdsbefolkningen och när olyckor sker på svårtillgängliga platser, den kan även användas för transporter av patienter med livshotande tillstånd mellan två sjukvårdsinrättningar.

Man beräknar driftkostnaden till ca 20-25 miljoner kronor.


000621
Vänersjöfarten

Regionutvecklingsnämnden ställer sig positiva till att Västra Götalandsregionen tillsammans med Länsstyrelsen i Värmland skall finansiera en utveckling av Vänersjöfarten med 5 miljoner kronor.


Om denna sida visas separat, klicka här för att ladda alla ramar och komma till Hällekis Kurirens första sida. Hällekis Kuriren » » »  [ reload frames ]