lördag 2000-06-17
000617
Efter Husaby

Det stora 1000-års firandet av dopet i Husaby är nu till ända, kvar finns multimediautställningen "Källan" som kommer att visas i Pilgrimsgården hela sommaren.

Men om vi tittar lite på historien efter dopet i Husaby för 1000 år sedan, vad hände då, stegen styrs obevekligen mot Skara där den kyrkliga makten kom att få sitt högsäte.

Läs hela artikeln >>>


000617
F7 jubileum kan vålla trafikproblem

När Skaraborgs Flygflottilj F7 firar 60-års jubileum i helgen så förväntas det att komma upp emot 50 000 besökare under söndagen. Detta medför att det kommer att bli trångt på vägarna runt Såtenäs, och de som inte skall till jubileet gör nog bäst i att försöka att välja en annan väg.


000617
Kostsam kyrkorenovering

En tredubbling av den planerade kostnaden för renovering av Mariestads kyrka har tömt pastoratets kassa, och man har fått låna 3,5 miljoner för att kunna betala sin del av reparationerna. Fem år har ombyggnaden tagit och kostade till slut 20 miljoner kronor.


000617
Läckö Slotts ost

Läcköstiftelsen har kommit på en annorlunda metod för att få in pengar till kulturen på Läckö slott.

För några år sedan så lanserade man Läcköstiftelsen julbrännvinet "Läckö Slottsaquavit", en krona per försåld flaska gick till kulturen på Läckö. Försäljningen gick över all förväntan och på kort tid så var Systembolagets hyllor tömda.

Nu fortsätter man på samma trend, och lanserar "Läckö Slotts ost", en kryddost som luktar dill och kummin och har smak av Läcköbrännvin. Även här drar man in pengar till att stärka kulturen på Läckö, en krona per kilo såld ost.


000617
Mätningar av luftföroreningar i regionen

Ett projekt som heter "Skogen i skolan" och som vänder sig till olika skolor i regionen, kommer bl.a. syssla med ett annat projekt som går ut på att försöka förstå luftföroreningarnas orsak samt dess verkan på miljön. Skogsvårdsstyrelsen finansierar det hela och man kommer att lägga ut resultaten på Nätet.


Om denna sida visas separat, klicka här för att ladda alla ramar och komma till Hällekis Kurirens första sida. Hällekis Kuriren » » »  [ reload frames ]