--   E-POST: info@hallekis.com   --   Lokala nyheter från Hällekis och Kinnekullebygden

Arkiv
Köp och Sälj
Insändare
 IT-nytt
 Kultur
 Tyck till
 Bilder
 Vintips
 Sök i HK
 Vädersidan
 Om
 Bostad
 Jobb

Här på "Tyck till är det du som läsare som står för innehållet. Här kan du uttrycka dina idéer och åsikter om det mesta, men helst skall de ha anknytning till Kinnekullebygden. Skriv något kort, konkret och slående. Som vanligt gäller vett och etikett för de insända åsikterna och inga namn skall nämnas, HK kommer att gallra bort de som inte platsar in med tanke på vad som enligt lag får skrivas på nätet.

Kära Undrande, inte ligger grenarna mitt i vägen men de ligger ivägen vid möte, dessutom är det inte särskilt vackert,och det var väl meningen med städkampanjen? Drar man igång något får man nog se till att fullfölja det hela. Eller lämnar "Undrande" kvar sitt skräp på tomten efter en röjning?

Cyklist
Kära cyklist: Hade grenarna legat mitt på cykelvägen så hade jag förstått din klagan. Du cyklar väl inte ute i skogen? Har du synpunkter på att dikena på Industrivägen är för djupa också?

Undrande
Hur länge ska grenarna ligga kvar på cykelvägen bakom församlinghemmeti Hällekis? De hade varit till mindre bekymmer om de fått ligga kvar i skogen. Vem tar ansvar om någon cyklar omkull pga grenarna?

Cyklist
Till JA
Han menar nog att man inte ska stanna ute på vägen, som vissa latmaskar gör, det finns ju riktig parkering!

Arnold
Sätt upp en "förbud att stanna fordon" -skylt utanför konsum i Hällekis innan det händer en allvarlig olycka. Denna idé är den mest korkade jag läst. Vem vill driva en butik om ingen får stanna utanför?.

JA
Så har Kommunstyrelsen 2004-04-21 beslutat att gå vidare med projekt Amfiteater i stenbrottet. Intressant att notera att man inte bryr sig om vad sina väljare i Hällekis och på Kinnekulle tycker.
Verkar vara dags att starta ett nytt politiskt parti för Kinnekulle och Hällekis - Kinnekullepartiet

Snart val
Vad jag egentligen menade men inte lyckades förmedla var att jag tycker det blir fel när man får dåligt samvete för att man inte vill/orkar delta. Jag har ju egen trädgård att ta hand om nu när våren kommer och även om den inte är väldigt stor så tar det sin tid.
Visst jag är frivilligt med i föreningen och därför kände jag mig tvingad att delta, för det är ju aldrig kul att få höra "du var ju inte med "osv. Nåväl, ni gjorde ett fint jobb! Stor eloge till alla er som (hade tid och orkade) var med!

Besviken på samhällsföreningen
Dom styrande i Götene har inte alls glömt bort oss på berget. Om allt går enligt planerna kommer ju snart det "Blommande berget" att permanet utsmyckas med två GIGANTISKA vindkraftverk!

Bengt
Hos oss bostadsrättsinnehavare åligger inget ansvar att städa kommunens marker som "besviken på samhällsföreningen" antyder, däremot ställer vi gärna upp i den mån vi kan, orkar och har tid på samhällsföreningens initiativ att hålla vårt vackra samhälle snyggt.

Roger
Som det står så var det en inbjudan= frivilligt medverka till uppsnyggning. Det är kommunens ansvar och dom har gjort det största jobbet med att ta ner träd m.m., samlat kvistar på gamla banvallen och till stor del forslat bort det mesta. Men hade det inte samhällsföreningen påtalat detta om att " vi vill se sjön" så hade inget hänt. Kommunens ansvariga kom genast ut och ville se vad som önskades och gav dom resurser dom hade till förfogande. Sen var det ju uppsnyggning av rabatter och krattande vid Folkets Hus och det är inte kommunens utan Hällekisbornas alldeles egna hus. Att man inte kunde vara med för man fick förhinder känns tråkigt men en stor eloge istället till alla dom som frivilligt lade ner sin lördag på att förverkliga sjöutsikten för alla Hällekisborna. Du som var så besviken kan väl skita i det å att titta uppåt istället så slipper du se sjön. Heja samhällsföreningen nu händer det lite i alla fall, för dom styrande i Götene har ju sen länge glömt oss på berget. Vi vill också har blomsterarrangemang här.

Hillevi
Varför ska vi Hällekis bor göra kommunens jobb?? För visst är det kommunens ansvar att det städas i samhället? Hade jag velat göra sånt hade jag bott i ett bostadsrättområde där sådana ansvar ligger på bostadrrättsinnehavarna och inte i villa i ett samhälle!!

Besviken på samhällsföreningen
Stationsbyggnaden i Hellekis misspryds av en skylt från nutiden. Det gamla huset med gamla anor från 1900-talets början borde få visa sitt rätta jag, Tag ner skylten och sätt den brevid

sirle
Ljungsstuga i Hellekis står och förfaller. Synd på ett sådant gamalt torp som torde vara över 200 år varför inte använda lite av pengarna som går till de k-märkta slotten och rusta upp en fattig mans boning. Arbetarklassen har också en plats i historien

wenfr
Vi boende utmed Stakes väg i Hällekis känner oss oroade för de otroligt dåliga vägkanterna utmed denna gata, kanterna är höga och vilken dag som helst kan det hända en olycka då det bor många äldre på detta avsnitt, här rör det sej om decimeter höga och trasiga asfaltkanter där det är lätt att ramla eller bryta en fotled. Åtgärd snarast. Tack.

Helge Sjöö
I dag besökte jag som vanligt den så kallade miljöstationen mitt emot Hällesäter på Hällekis där vi samhällsinnevånare och kringboende kan dumpa våra tomburkar,glas papper och mjölkkartonger m.m. Jag saknar emellertid en tunna eller liknande för att bli av med batterier, det blir ju mängder av sådana i dagens sammhälle men insamlingställe för sådana saknas nästan överallt, och att ställa upp en liten tunna eller dylikt kan inte på något sätt påverka någon budget eller skapa några större kostnader, med en sådan får vi ju också en bättre miljö då var sak hamnar på rätt ställe. Jag hoppas på en snar åtgärd.

Helge Sjöö
En stor eloge till COOP i Hällekis och dess chefer för iniativet att sätta upp dörröppnare till samtliga dörrar i butiken. Vi som är handikappade och som har svårt för att röra oss och öppna dörrar känner stor tacksamhet. Ett hjärtligt tack!

Helge Sjöö
Hej inger! Eftersom att jag ser mej själv som för gammal att gå till fritidsgården. Snart 20 år tycker inte jag att det var ngn idé att gå på detta möte, eftersom att det sades handla om fritidsgårdens framtid.

KF
Hej signatur KF och alla andra ungdommar i Hällekis. Var fanns ni när Samhällsföreningen inbjöd till träff för att diskutera lokalfrågan och ungdomsverksamhet i Hällekis. Den 1 februari kl 17 är det årsmöte i Folkets Hus kom då och lyssna på vad ungdomsgruppen har för planer.

Inger
Hoppas att ni är nöjda nu alla gamla tvära Hällekis bor! Ingenstans alls för ungdommarna att hålla till... men det är väl bra? Då slipper vi ju göra en massa satyg! Bättre att vi sitter inne och tänker på er äldre som stör er så på oss! Hällekis har blivit en skithåla och kommer alltid att vara. HA DE GOTT HÄLLEKIS BOR!

KF
Har någon sett våra hemmagjorda kattskyltar som dottern målat? Den första försvann i somras och den kvarvarande följde med någon annan hem nu i helgen. Det är ledsamt att se dem stulna!
Tips emottages!
tel 540 504

Familjen Ljusberg
Nu när hällekis församlingshem står ledigt,se nu till att ungdomarna får denna lokal och inte nån vuxenförening sluta tänk på er själva vuxna människor......

Signatur: Fager
Med tanke på ideén den eventuellt planerade "Sinnenas Trädgård" i Götene, måste jag upplysa om att namnet Sinnenas Trädgård är namnskyddat.

Signatur: Ansvarig för Sinnenas Trädgård i Stockholm
Första december är sista dagen för att sätta på vinterdäcken om det gäller vinterväglag inte första november!

X
Grattis till Hällekis sammhällaförening som tyckts vara på allerten. Hoppats på att få möta en uppsnyggad Järnvägs-station i Hällekis när jag återkommer på försommaren.

Sommarboende
En stor eloge till Carina Thörn och Stefan Sjöö För att ni startat Hällekis sammhällsförening och ett stort tack till alla som ställt upp och blivit medlemmar så att ni har kunnat bilda en styrelse. Ni har allt att vinna och ingenting förlora.Jobba på för vårt eftersatta sammhälle.

Gammal Hällekisbo
Om Kinnekulle camping hade legat i Götene så hade det redan varit fädigrenoverat, men nu ligger den vid Hällekis, Kinnekulle och Vänern vilket inte passar våra Götenevänliga politiker - Fy skäms!

Aktiv Kinnekullebo
Har vi blivit omdöpta? I senaste numret av Regionsmagasinet läste jag att "allt fler blir västragötalänningar". Vadå västragötalänningar? Vi är och förblir västgötar och skaraborgare, och det är väl få på landsbygden som känner någon som helst samhörighet med det totala fiaskot som kallas Västra Götalandsregionen. Regionen liksom landstingen bör skrotas så snart som möjligt innan de ställer till mer skada än de redan gjort.

Pix
Bra agerat när det gäller Hällekis samhällsförening, Hoppas att det blir många som ställer upp för Hällekis. Upp till kamp för Tandläkaren och Distriktsköterskans bevarande.

Aktiv Kinnekullebo
Jag säger bara det, STÅ PÅ ER Hällekisbor!!

Fd Årnäsbo numera Malmöit
Man kan undra varför den mycket dåliga vägen mellan Hällekis och Forshem inte asfalterades när resten av sträckan till Götene hjälpligt lappades ihop på några ställen. Hällekis verkar bli en allt mer och mer bortglömd ort på den kommunala kartan.

Pix
Att inte ni skateboardåkare ringer och pratar med kommunen om en lämplig plats att åka på och i samma veva kollar om vem som har hand om "rampen" som står på parkeringen vid skolan. Föreslå att ni själva kan spika iordning den om kommunen skulle kunna tänka sig att tillhandahålla med material.

Kôelbo
Ni får väl SKAFFA ett ställe att åka på. Man FÅR inget gratis i världen!!!

En som vet
GE oss ett ställe att åka skateboard på annars kommer vi att sätta upp blockad på hela gatan!!!

?
Sätt upp en "förbud att stanna fordon" -skylt utanför konsum i Hällekis innan det händer en allvarlig olycka.

Arg bilist
Vi vill ha ambulansen kvar! Vi ger oss inte! Anta att någon politiker blir sjuk och behöver snabb vård. Då vill denne väl inte vänta ca 20 minuter innan ambulansen från Lidköping eller Skara äntligen har hittat dit och är hos denne. De vet inte vad det innebär att inte ha någon ambulans i närheten innan de hamnar i den situationen och/ eller har erfarenhet av det. Kan inte några företag i Götene som värnar om sina anställda och om invånarna i Götene Kommun sponsra ambulansen så pass att den blir kvar?! Den är ju jätteviktig för oss i Götene Kommun med omnejd!
Om det inte går på annat sätt så kan väl alla frivilliga invånare i Götene Kommun ställa upp och sponsra ambulansen genom att skänka 100 kr/ månad. Det är inte mycket pengar för ökad trygghet och säkerhet. Men...är inte skatten till för detta?!

Ambulansvän
Varför skall alla stor konserer vara på Läckö, när senbrottet i Hällekis är ett perfekt "Dalhalla"

Okänd?
Fixa ungdomsgård i Hällekis till barn mellan 6-12 år det finns inget för oss att göra, Ungdomsgård finns överallt utom här för barn i våran ålder.

Malott 11 år
Slopa idén om sinnenas trädgård: se i stället till att lägga pengarna på att rädda vår ambulans kvar i Götene.

Aktiv Kinnekullebo
Fixa ett ställe där skatarna kan hålla till, inte så kul att åka på vägen hela tiden!

En som vill åka
Stjäl inte vår trygghet, låt ambulansen vara kvar.

Orolig Kinnekullebo
Vårfest på Kinnekulle! Bra idé!

Pix
Det talas om basserviceutbud i kommunens större tätorter, arbetas det på att få en bensinstation till Hällekis?

Pix
Bygg en ny idrottshall vid Hällekis skola, den nuvarande är för liten.

Förälder
En stor eloge till vaktmästaren på Hällesäter för ett mycket välskött område.

Gammal Hällekisbo
Varför skulle Posten förstöra posten?
NU FUNGERAR DEN VÄLDIGT DÅLIGT.

Villrådig
Varför finns det ingen pizzeria i Hällekis?

Pizza lover =B-)
Bygg kiosk och bensinstation i Hällekis, en nödvändighet för både boende och turister.

Pix
Sommarrodelbana i slalombacken på Kinnekulle kanske kan få verksamheten på fötter och utöka säsongen.

Snöhatare
Sänk hastigheten till 30 km utanför Hällekis skola. Barnen är leker ofta i direkt anslutning till den trafikerade vägen.

En trafikant
Döp om HK till pekpinnen.nu

G.A
Bra att Hällekis Kuriren uppdaterar igen, hoppas flytten gick bra.

Trogen läsare
Det saknas svenska flaggor vid en del stora gårdar. Trist att se.

Ära ditt land Svenska medborgare
Bygg ingen dyr amfiteater som måste underhållas, eventuellt en mindre byggnad. Vid evenemang bygg tillfälliga anläggningar som monteras ned efteråt.

För kultur på Kinnekulle
Skyltning och underhåll av rastplatser anknutna till vandringslederna på Kinnekulle förfaller! Penningbrist?

Vandrare från Kvänum
Gör Kinnekulle till saltfri zon och skona vår natur och bilar! Bevara Vänern som innanhav utan salt!

Scout på Kinnekulle
Till de ansvariga! Förfallet av Hällekis samhälle får inte fortsätta längre. Starta med att upprusta järnvägshållplatsen, den ser bedrövligt ut.

Trägen tågresenär
Vart tog köpcenterat i Götene vägen, har planerna lagts ned?

Konsument
Vi saknar kiosken i Hällekis, kan ingen öppna en ny?

Trogen kund
Bygg allmänna toalettet i Hällekis!

Ibland nödig
Ja, till amfiteater stenbrottet!

Operavän
Bra att man nu kan lämna medborgarförslag till kommunen.

En med ideer

Din text till idéplanket:

Din signatur:

Copyright © Hällekis Kuriren, Lövängsvägen 15, SE-53374 Hällekis, SWEDEN
Phone: +46 (0)510 540 022, Fax: +46 (0)510 540 022, Mobile: +46 (0)70 208 43 52, Mail: info@hallekis.com