TISDAG 11 JUNI 2024


Foto: Thomas Harrysson

Nu släpps Västtrafiks sommarbiljett

Den 15 juni börjar Västtrafik sälja årets sommarbiljett. Med den kan resenärer resa i tre zoner till priset av en. För 835 kronor går det att resa i hela Västra Götaland och Kungsbacka. Dessutom får tre ungdomar följa med utan extra kostnad.

Det är tredje sommaren i rad som Västtrafik erbjuder sommarbiljetten, som säljs i appen Västtrafik To Go. Biljetten aktiveras direkt vid köp och finns att köpa till och med den 31 juli.

– Sommarbiljetten har varit väldigt omtyckt ända sedan starten och intresset för den bara växer. Den är särskilt prisvärd för familjer eftersom vuxna kan ta med sig tre ungdomar upp till 20 år på resan utan extra kostnad, säger Lisa Nordberg, avdelningschef för kundstrategi på Västtrafik.

Gäller på ännu fler tåglinjer

Med sommarbiljetten kan du resa på alla Västtrafiks linjer. Sedan tidigare går det också att resa på flera andra tåglinjer, till exempel på Öresundståg, Vy-tåg och vissa SJ-tåg. En nyhet för i år är att biljetten också är giltig på tågresor med SJ Regional på sträckan Göteborg-Töreboda. På den sträckan gäller dock inte medföljarerbjudandet, där man får ta med tre ungdomar kostnadsfritt.

Hållbart resande även på fritiden

Med sommarbiljetten hoppas Västtrafik att fler ska välja att resa hållbart även på fritiden och under semesterledigheten.

– Med sommarbiljetten vill vi uppmuntra både de som semestrar hemma och turister att resa hållbart med kollektivtrafiken. Det finns mycket att upptäcka i vår vackra region och vi erbjuder nu en biljett som passar utmärkt för det, säger Lisa Nordberg.

Fakta sommarbiljetten:
  • Kostar 835 kronor för vuxen och 625 kronor för ungdom (student).
  • Säljs mellan den 15 juni och 31 juli. Gäller i 30 dagar.
  • Säljs endast i Västtrafik To Go.
  • Gäller i zon ABC, de vill säga hela Västra Götalands län och Kungsbacka kommun.
  • Gäller på alla Västtrafiks fordon samt ett antal andra tåglinjer.
  • Vuxna kan ta med tre ungdomar under 20 år utan extra kostnad.
  • Biljetten går inte att låna ut.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik