MÅNDAG 10 JUNI 2024


Visionsbild: Liljewall arkitekter - Källa: Lidköpings kommun

Invigning av Framnäs strandpark

Den 11 juni invigs Framnäs strandpark för alla som längtat efter ett mer sjönära liv. Här välkomnas alla badsugna till en helt ny sandstrand. En vacker strandparksmiljö med bryggor och spångar bjuder in till upptäcktsfärder och stunder för rekreation. Strandpromenaden har byggts ut och förlängts så att alla promenadsugna nu kan gå längs Vänern i drygt fem kilometer. Äntligen kan vi öppna området igen och allmänheten är varmt välkomna att fylla platsen med liv!

Lidköping stad har alltför länge saknat en tydligare förbindelse med vattnet. Genom att nu börja förverkligandet av Framnäs – blir området ett svar på alla önskningar om att föra staden närmare vattnet, vi blir - Lidköping vid Vänern - på riktigt.

Redan till våren 2025 kommer strandpromenaden att kompletteras med en brygga för bad på djupare vatten samt en lång pir där kronan på verket blir konstverket Hold. Längre fram planeras även för sjönära bostäder i området.

Invigningsprogram 11 juni

17.00 Framnäs strandpark invigs av kommunstyrelsens ordförande Bertil Jonsson.
17.30 Underhållning med Lidköpings barnfavoriter Jecko & Jessie
18.15 Glass till alla barn! (Så långt lagret räcker)

Mellan klockan 17.00 - 19.00 bjuder vi också på många roliga aktiviteter. Bland annat kan du upptäcka naturen med Vänermuseet vid upplevelsestationen Hållplats Vänern. Provsitt maskinerna som bygger Framnäs strandpark, prova på kajak, lek på den nya fina stranden och ta ett dopp i det blå!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lidköpings kommun