TISDAG 4 JUNI 2024


Eva Marlin, Bernt Andersson och Leif Olsson - Foto: Privat

Leif Olsson arrangerar ny succéturné med Edith Piafs sånger

Det är nu fjärde gången den schweiziska sångerskan och skådespelaren Eva Marlin, kommer till länet med ett knippe franska sånger. Hon bjuder på Jacques Brel, Michel Legrand m fl, men programmet ägnas förstås mest åt Edith Piaf. "Eva Marlin ÄR Piaf " var allmänna omdömet under de föregående franska aftnarna , som gavs inför fulla hus.

Denna gång sjunger hon på Christians Café, på Falkängen i Hällekis de närmaste två fredagarna. På lördag får Mariestad njuta av sångerna på Levins café, På söndag blir det gästspel i Skövde, på Innergården i anslutning till Rosa Huset, där för övrigt Eva Marlin & Co gjorde stor succé, förra året. Dessa platser tar även emot bokningar.

Eva Marlin ackompanjeras av pianisten Bernt Anderssson som också sjunger några sånger av Gilbert Becaud. Leif Olsson presenterar programmet, och sjunger bl a den klassiska La Mer, som han översatt. Det blir kvällar i fransk anda som också innebär möjligheter till att njuta av franska menyer.

Leif Olsson arrangerar turnén och tar emot bokningar. Han, mötte första gången skådespelaren Eva Marlin för ett tiotal år sedan i Schweiz, då han satte upp Strindbergs Fröken Julie, på ett slott.
- Hon var helt fenomenal i sin roll, en av de främsta jag har regisserat. Jag hörde henne dessutom sjunga, så jag inbjöd henne till att turnera med Piafs sånger i Sverige. Där är vi nu efter tre fullbokade turnéer. En fullträff.

Föreställningar:

7 juni kl. 20 Christians café, Hällekis.
8 juni kl. 19. Levins café Mariestad.
9 juni kl. 19 Innergården, Kulturcentrum, Skövde (Rosa Huset)
14 juli kl. 20 Christians café, Hällekis