ONSDAG 7 FEBRUARI 2024

95,8 procent anser att Götene kommun är en bra plats att leva på!

- Det är med glädje vi konstaterar att kommuninvånarna i Götene trivs så oerhört bra i kommunen. Det sammanfattande omdömet kring trivsel, kommunens hantering av sina verksamheter och invånarnas möjligheter till inflytande och insyn är högt och sticker ut i jämförelse med i andra kommuner i såväl Skaraborg som Västra Götalands län och hela Sverige, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Månsson.

Övergripande resultat

I medborgarundersökningen ställs övergripande frågor om hur kommunen upplevs och 95,8 procent anser att Götene kommun är en bra plats att leva på. 84,4 procent anser att kommunen sköter sina verksamheter bra. Det är höga siffror i jämförelse med övriga kommuner i Sverige och placerar Götene i toppskiktet i såväl Skaraborg som Västra Götalands län. Samtidigt är det bara 60,1 procent av de tillfrågade som kan rekommendera andra som inte bor i kommunen att flytta hit.

- Att vi har ett lägre resultat här talar för att vi i Götene behöver bli mer stolta över det vi har. Jag upplever emellanåt ett generellt mindervärdeskomplex i kommunen. Vi har det bevisligen väldigt bra, och det ska vi inte vara rädda för att uttrycka, kommunicera och våga stå för, säger Johan Månsson.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun