ONSDAG 24 JANUARI 2024

Om beskedet att Semper stänger fabriken i Götene

En av kommunens stora arbetsgivare meddelade under tisdagen att de kommer stänga sin fabrik i Götene. Otroligt tråkiga besked, framförallt för deras medarbetare men också för kommunen i stort.

På tisdagsmorgonen fick kommunen besked om att Semper kommer att stänga sin fabrik i Götene.

- Det är ett oerhört tråkigt besked som dessutom kommer som en stor överraskning för oss. Semper har en lång och fin historia i Götene och med de senaste årens satsningar från företagets sida såg vi inte detta komma. Semper har varit tongivande i att skapa och utveckla det livsmedelskluster som är en viktig del av Götenes identitet. Det är ett varumärke som kommunen är stolt över och företaget har varit en viktig arbetsgivare för ortens invånare i generationer. Därför är det så klart med sorg i hjärtat som vi tog emot beskedet att Semper stänger sin fabrik”, säger Johan Månsson, kommunstyrelsens ordförande.

Trots allt en ljus framtid

Trots det tråkiga beskedet ser kommunen ljust på framtiden. Götene och Skaraborg har en stark arbetsmarknad och låg arbetslöshet. Med den förväntade tillväxt vi ser i området finns goda förutsättningar för de anställda att gå vidare till nya arbetsplatser när det väl är dags. Personalen på Semper kommer att ses som en stor resurs som vi ska ta tillvara på.

Vad gör kommunen för att stötta Sempers anställda?

Hero Group som äger Semper har fattat beslutet om att stänga fabriken utifrån förändrade marknadsförutsättningar. Detta är ett beslut som kommunen inte har någon rådighet över.

- Framförallt är beskedet tufft för de medarbetare som drabbas. De måste få landa i det först. Vi kommer att stötta Semper på alla sätt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för de anställda. ”, säger Emelie Thim, näringslivsstrateg.

Anläggningen i Götene har 190 medarbetare som arbetar med produktion av välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixar.

- I de nätverk kommunen ingår kan vi vara drivande i att skapa goda förutsättningar för de anställda att senare gå vidare till nya arbetsplatser. Vidare kan vi förmedla kontakter och förbereda utbildningsanordnare på eventuella insatser”, säger Emelie.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun