FREDAG 22 DECEMBER 2023


Fotograf: Kustbevakningen

Kustbevakningen söker nya kustbevakare

Bli kustbevakare och gör en insats för säkrare och renare hav! Den 22 december 2023–28 januari 2024 pågår ansökningstiden till Kustbevakningens grundutbildning som börjar i augusti nästa år.

Nu söker Kustbevakningen fler som vill göra en insats för säkrare och renare hav. Som kustbevakare behöver man kunna behärska pressade situationer, finna tillfredsställelse i vardagliga rutiner och trivas tillsammans med sina kollegor flera dygn i sträck.

Kustbevakningens grundutbildning inleds med ett års studier med teori och praktik i Karlskrona. Därefter följer sex månaders praktik på en av våra tjugo kuststationer, följt av högskolekurserna Fartygsbefäl klass VII och/eller Maskinbefäl klass VII, om man inte redan läst dem.

Lön under utbildningstiden

Under utbildningstiden har man en tidsbegränsad anställning med månadslön. Kustbevakningen utbildar inte fler än vi har för avsikt att anställa, men för att sedan få tillsvidareanställning vid en av våra kuststationer måste man klara grundutbildningen inklusive praktik med godkänt resultat och bedömas lämplig som tjänsteman.

Antagningen till grundutbildningen sker genom intervjuer, följda av psykologiska, fysiska och praktiska tester. För att antas krävs en personlig mognad och handlingskraft tillsammans med gott omdöme och god samarbetsförmåga. 24 personer antas.

Den 22 december 2023–28 januari 2024 pågår ansökningstiden till terminsstarten den 19 augusti 2024.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Kustbevakningen