TISDAG 19 DECEMBER 2023


Steffo Törnquist och Dan Persson på Knistad Herrgård - Foto/källa: Countryside Hotels Sweden

Skaraborgsherrgård blir del av Countryside Hotels

Skaraborgsherrgården Knistad Herrgård blir nu en del av Countryside Hotels. Det innebär att den prisbelönta herrgården med bland annat Steffo Törnquist som delägare, får möjlighet att nå ut till ännu fler runt om i Sverige och även utländska besökare.

”En osäker omvärld har gjort efterfrågan på andrum och avkoppling större än någonsin och därför är vi enormt glada att kunna erbjuda människor från när och fjärran möjligheten att uppleva något unikt på Knistad Herrgård, med sitt fantastiska läge i Skaraborg,” säger Anna Övergaard, Marknadschef på Countryside Hotels.

Prisade eldsjälar

Bakom herrgården finns eldsjälen Dan Persson tillsammans med delägaren Steffo Törnquist. Tillsammans har de utvecklat herrgården utifrån en vision om ”countryside pleasure”. Knistad Herrgård fick nyligen pris som ”Årets landsbyggsutvecklare” för förmågan att skapa en hållbar och blomstrande destination och både tänka nytt och kreativt samtidigt som traditioner och lokal kultur bevaras.

”Vi ser fram emot att bli en del av Countryside Hotels. Vi jobbar utifrån devisen ”countryside pleasure” som symboliseras av vårt vackra läge på schlätta och odlingslandskapet här i Skaraborg och som får ett extra lyft av hela Sveriges njutningsapostel Steffo. Det är en bra match mellan Countryside Hotels och oss och vi tror vi kan bidra med fin färg till organisationens färgsprakande palett”, säger Dan Persson, vd och delägare i Knistad Herrgård.

Knistad Herrgård ligger naturskönt och erbjuder ett 80-tal hotellrum, lantliga matupplevelser inspirerade av lokala råvaror och avkopplingsmöjligheter med bland annat en bastu för 25 personer och vedeldade karbad. Runt hörnet ligger den egna golfbanan och i närheten finns också en skjutbana. Förutom temapaket för jägarexamen och golf är herrgården en populär destination för konferenser, fester och bröllop.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Countryside Hotels Sweden