TORSDAG 14 DECEMBER 2023


Idag har Anders Jonsson från Service & Teknik kört upp skidspå på Kinnekulle - Foto: Anders Jonsson

Kinnekulle bjuder på snöglädje med uppkörda skidspår

Om du vill njuta av ett vackert och snötäckt landskap, är Kinnekulle just nu platsen för dig. Här kan du åka skidor eller pulka i välpreparerade spår, eller bara beundra den vita naturen som ser ut som ett julkort. Men skynda dig, för snart verkar det bli mildare och snön kan smälta bort.

Kinnekulle har fått mycket snö i år, den ligger rätt djup på toppen och klär träden i ett tjockt lager. Det är som att vara i ett sagoland. Du kan välja mellan flera startpunkter för din snöaktivitet. Om du vill dra pulka är det bäst att börja från Dimboparkeringen. Om du vill åka skidor, kan du starta från friluftsfrämjandes stuga, men från båda platserna kan du följa spåren som är uppkörda idag upp till Salen. Där finns det en rundslinga på knappt en kilometer på fältet ovanför Salabacken.

Om du vill ha en extra spännande upplevelse, kan du åka på kvällen med en pannlampa, när mörkret har lagt sig över bygden. Då kan du se stjärnorna och månen lysa över det gnistrande snötäcket om vädret tillåter och njuta av skidturen i det magiska snöfyllda vinterlandskapet på Kinnekulle.

Och varför inte ta med familjen till Kinnekulle i helgen? Då kan ni ha kul tillsammans i snön och grilla korv på Salen. Det är ett perfekt sätt att umgås och skapa minnen för livet.