FREDAG 24 NOVEMBER 2023


Foto/källa: Pressbild McDonald’s

Baristakaffe och bakverk när McCafé lanseras på McDonald’s i Lidköping

McDonald’s fortsätter expansionen av konceptet McCafé på restaurangen i Lidköping. Under 2021 lanserades McCafé-konceptet i Sverige och restaurangen blir den 48:e som utrustas med ett McCafé. I samband med detta har 3 medarbetare genomgått en omfattande baristautbildning under ledning av McDonald’s kaffeleverantör Löfbergs. Dessutom kommer ytterligare 15 personer att utbildas till baristor inom snar framtid.

- Det känns fantastiskt att nu lansera McCafé på McDonald’s i Lidköping och kunna erbjuda våra gäster snabbt och gott baristakaffe till ett fint pris som de kan avnjuta med ett brett sortiment av bakverk, som mini-donuts och macarons. Tillsammans med våra nyutbildade baristor ser vi fram emot att välkomna fikasugna Lidköpingsbor till stadens första McCafé, säger Wisam Karim, Regionchef för McDonald’s Lidköping.

Kaffebönorna som serveras i McCafé levereras av Löfbergs och är både certifierat ekologiska och Rainforest Alliance-certifierade och odlas utan konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel, med fokus på biologisk mångfald och odlarnas arbets- och försörjningsvillkor.

- Vi delar McDonald’s passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen och bidra med den kunskap vi byggt upp genom åren. McCafé är ett superspännande koncept där kunniga baristor serverar noga utvalda bönor och jag är övertygad om att det är något som McDonald’s gäster kommer att uppskatta, säger Anders Fredriksson, VD på Löfbergs.

Öppningen av McCafé i Lidköping blir den 48:e McCafé-enheten som öppnar sedan konceptet lanserades i Sverige. McCafé har varit mycket uppskattat av gästerna på de tidigare lanserade orterna. Gästerna kommer bland annat kunna välja mellan Americano, Espresso, Latte, Cappuccino, Varm choklad, Chai Latte eller Te från Pukka. Mjölken är Latte Art från Arla alternativt laktosfri mjölk. Dessutom erbjuds ett brett utbud av bakverk i form av bland annat macarons och mini-donuts.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: McDonald’s