TORSDAG 23 NOVEMBER 2023


Den 1 december kommer Skövdes egen ljusfe att tända årets julbelysning - Foto: Tobias Andersson/upplevskovde.se

Stad i ljus lyser upp Skövde i december

Den 1 december kommer Ljusets fe till Skövde för att utföra sitt viktiga uppdrag: Att med hjälp av sitt magiska spö tända de vackra ljusinstallationerna på stan. Precis som tidigare år kommer det att finnas en ljusvandring i appen Skövde Streetmuseum.

Under Stad i ljus som pågår under hela december går det att njuta av olika ljusinstallationer kring Hertig Johans torg såsom en upplyst fontän i kyrkparken och ljus vid Kulturhustorget. Vid invigningen åker Skövdes egen ljusfé runt och tänder upp allt som ska lysa under december.

- Stad i ljus har blivit en omtyckt tradition i Skövde och skövdeborna är stolta över sin ljusfé som sprider ljus under vår mörkaste månad. I år har vi glädjen att få presentera två nya ljusinstallationer som än så länge är hemliga! Detta härliga evenemang har vi möjlighet att genomföra tack vare det betydelsefulla samarbete vi har med Skövde Energi, Citysamverkan, Skövde kommun och Fastighetsägarna i Skövde, säger Katarina Blad, projektledare för Stad i ljus på Next Skövde.

Körsång, vernissage och julmarknad

Invigningen startar med på körsång på Hertig Johans torg och efter upptändningen blir det en avslutande eldshow på Kulturhustorget. I Rosa huset, precis bredvid Kulturhustorget, hålls vernissage för Vintersalongen. Frälsningsarmén serverar soppa i samarbete med Hotell Majoren och UN Women är på plats med sitt populära julklappslotteri. Samtidigt arrangeras en traditionell julmarknad på innergården.

Några punkter ur programmet under invigningskvällen:

  • Invigningsstart på Hertig Johans torg med sång från Kyrkans barnkör och Skövde Gospel. Skövde Energi delar ut reflexband till alla barn och serverar varm dryck tillsammans med Rapp Fastigheter. Start kl 17.20.
  • Ljusets fé åker häst och vagn och tänder ljusinstallationer. Start kl 18.00.
  • Julmarknad med glögg, pepparkakor, julmusik och ljusinstallationer.
  • Commerce tänder sin julbelysning.
  • Vernissage för Vintersalongen på Rosa huset.
  • Eldshowföreställningen Hrifningu med Nordcircus på Kulturhustorget.
I appen Skövde Streetmuseum kan du under hela december gå en ljusvandring där du får reda på mer om de installationer och byggnader som lyses upp på stan under Stad i ljus.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde