TISDAG 14 NOVEMBER 2023


Fotograf: Mika Kurkilahti

Jula firar 1 år i Finland och öppnar fler varuhus

Det är ett år sedan den svenska hemmafixarkedjan öppnade sitt första finska varuhus och expansionen fortsätter.

– Vi har haft fantastiska framgångar i Finland. Nu stärker vi vår närvaro ytterligare och hälsar kunderna välkomna till två nya varuhus i Seinäjoki och Hämeenlinna, säger Jaakko Soini, Julas landschef i Finland.

Jula är en av Sveriges största detaljhandelskedjor med varuhus och e-handel i Sverige, Norge, Polen, Finland och Österrike. Hemmafixarkedjan erbjuder händiga människor ett brett sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Familjeföretaget grundades 1979 och omsätter omkring en miljard EURO.

Etablerar sig i köpstarka områden

Den 15 november öppnar Jula i Seinäjoki och dagen efter, den 16 november, i Hämeenlinna. Det är två starka lägen för Jula. Varuhuset i Hämeenlinna blir granne med den svenska hästsportkedjan Hööks, som också ingår i Jula Holdingkoncernen.

– Jula växer sig allt starkare på den finska marknaden och med kunden i fokus vill vi fortsätta utveckla Julas erbjudande. De nya varuhusen i Seinäjoki och Hämeenlinna ligger på tydliga och bra handelsplatser med en stark kombination av handlare, säger Jaakko.

Har fått ett varmt mottagande

– Vi har fått ett varmt mottagande i Finland och de finska kunderna gillar Jula. Konjunkturen gör att fler söker sig till lågprisaktörer och där har vi en viktig roll att fylla. Vi tror på fysisk handel och det känns väldigt kul och inspirerande att få öppna två nya varuhus i Finland och ytterligare ett innan året är slut. Jag hoppas att vårt koncept, vårt breda sortiment och vår attraktiva prisbild kommer att tilltala kunderna även här, säger Julas vd Johan Sjöhagra.

Jula-varuhusen i Seinäjoki och Hämeenlinna blir 2 700 kvadratmeter stora med ett sortiment på cirka 15 000 artiklar. Varuhusen skapar initialt runt 40 nya arbetstillfällen.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula