FREDAG 10 NOVEMBER 2023


100-årsfirande i Töreboda när Severins Återvinning håller öppet hus för framtidens återvinnare - Foto/källa: Vinning

Severin Återvinning firar 100 år av metallåtervinning i Töreboda

I helgen är det 100-års kalas i Töreboda. Det är med stor stolthet som Severin Återvinning firar 100-årsjublieum som en ledande aktör inom metallåtervinning i Töreboda. Severin Återvinning startades av Johan Severins farfars far Vitalis och ägs idag av koncernen Vinning som ett led i moderniseringen.

Genom ett sekel av hängivenhet, innovation och passion för hållbarhet har familjen Severin varit en pelare inom återvinningsbranschen och bidragit till ett mer hållbart samhälle. Något man i Töreboda varit bekant och stolt över i många generationer.

Det hela började år 1923 när Vitalis Severin lade grunden till verksamheten. Med en stark tro på att återanvända och ge resurser ett nytt liv, etablerade han en liten verksamhet i hjärtat av Töreboda, verksamheten hette då Törebodas Skrotaffär. Med åren växte affären, och hans vision och arv togs vidare av de följande generationerna.

Idag, i vår fjärde generation efter, är det med stor ära och ödmjukhet som vi fortsätter att driva företaget med samma passion och engagemang. "Det är otroligt inspirerande att se tillbaka på vår historia och förstå vilket avtryck vi har gjort i samhället. Det handlar inte bara om affärer, utan om att göra en positiv skillnad för miljön och framtida generationer", säger Johan Severin, nuvarande VD för Severin Återvinning.

Bolaget är numera en del av av Vinning-koncernen som ett led i en ständig utveckling och för att lättare kunna moderniseras till framtidens behov av återvinning. – Vi är oerhört stolta över att ha tagit återvinningen vidare generation efter generation och att mu tillhöra en koncern där det lokala engagemanget i Töreboda och Mariestad stöttas upp och förädlas, ser jag som en styrka, säger Johan Severin

Vi har ständigt under de senaste 100 åren strävat efter att ligga i framkant när det gäller teknik, innovation och hållbarhet. Med det i åtanke har vi genomfört många investeringar för att modernisera vår verksamhet. Det möjliggör att på sikt implementera nya teknologier för att optimera återvinningen och påskynda omställningen och digitaliseringen vi just är mitt inne i, säger Johan.

För att markera denna betydande milstolpe kommer vi att hålla en jubileumsceremoni den 11 november vid vår anläggning på Industrigatan i Töreboda. Alla intressenter , samarbetspartner och lokalinvånare är hjärtligt välkomna att delta i firandet.

100-års kalas med fokus på framtidens återvinnare

Återvinningen har öppet hus lördag 11 november. Det serveras lättare tilltugg av ungdomar från Töreboda hockey och Severins medarbetare visar maskiner och återvinningsprocessen för framtidens återvinnare, alla är hjärtligt välkomna.

Severin Återvinning tackar ödmjukt alla som varit med under 100 år av återvinning i Töreboda. - Utan det stödet och förtroendet skulle inte detta ha varit möjligt. Tillsammans ser vi fram emot ytterligare 100 år av framgång och hållbarhet!, säger Johan Severin.

Hemsida: https://www.severinrecycling.se/


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vinning