SÖNDAG 5 NOVEMBER 2023

Vintergatan: En julmarknad med konst och hantverk i Hällekis

Är du på jakt efter något extra till jul? Då är Vintergatan i Falkängens hantverksby och den årliga julmarknaden ett perfekt utflyktsmål. Mellan den 11 och 19 november kan du uppleva en mysig julmarknad med massor av unika, handgjorda produkter från lokala konstnärer och hantverkare.

Här kan du strosa längs den gamla huvudgatan och besöka de charmiga husen som rymmer allt från keramik och textil till smycken och träslöjd och en hel del annat. Här hittar du såväl julstämning som unika, handgjorda julklappar. Christians café dukar upp julmeny eller avnjut en fika med bakverk gjorda med kärlek.

Under Vintergatan har du chansen att fynda bland ett stort utbud av konst och hantverk, både från de ordinarie butikerna och från flera gästutställare. Du kan också hitta läckra mathantverk i Smedjan, eller göra ett besök hos Butik Unik i Stationshuset. Du kan också få träffa tomten som tar emot önskelistor på lördagar och söndagar.

Vintergatan är öppen alla dagar mellan kl. 10 och 18, och det är gratis entré och parkering. Välkommen till en ljus och varm julmarknad i hantverksbyn!

Vinterljus på Kinnekulle

På flera platser runtom på Kinnekulle öppnar en mängd olika aktörer och aktiviteter upp sina verksamheter och bjuder in till aktiviteter med ljus och värme i fokus. Besök mysiga caféer, hantverkare och butiker på berget och låt julen försiktigt knacka på.

Program för Vinterljus på Kinnekulle 11-19 november.