LÖRDAG 4 NOVEMBER 2023

Snart dags för julmässa på Hellekis Säteri

Vill du uppleva en av landets mest stämningsfyllda julmässor i en fantastisk miljö och spännande historia? Då är du välkommen till Hellekis Säteri den 10-12 november 2023. Här kan du njuta av över 70 av landets bästa hantverkare och deras vackra alster, samt smaka på alla julens läckerheter i matboden.

Hantverk av högsta kvalitet

Mässan hålls i de rustikt charmiga hallarna, smedjan, finstallet, vagnslidret och gårdens växthus. Här hittar du allt från smycken, keramik, textil, trä, glas och metall till konst, foto, havrekärvar, fårskinn, väskor, halmslöjd och mycket mer. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud. Det är en av anledningarna till att julmässorna är så uppskattade av hantverkare och besökare. Du kan se en lista med hantverkare [här].

Julens smaker i matboden

I matboden finns tillfredsställelse även för den mest kräsne. Här kan du köpa och provsmaka olika sorters ost, bröd, honung, sylt, choklad, kryddor, korv, skinka, senap, sill, glögg och mycket mer. För matutställarna gäller samma stränga krav som för hantverkarna. De produkter du ser här är gjorda för hand, ofta vidareförädlar mathantverkarna varor från den egna gården.

Praktisk information

Datum: 10-12 november 2023
Plats: Hellekis Säteri

Öppettider:

Fredag klockan 11-18
Lördag klockan 10–18
Söndag klockan 10–16

Entré: 100 kronor per person, barn under 12 år fri entré i målsmans sällskap. Parkering ingår.