ONSDAG 26 JULI 2023


Foto: Daniel Strandroth

Sommarfesten 2023

En vecka kvar tills årets Sommarfest Lidköping drar igång. Det hela börjar med två dagar i Stadsträdgården där dansband står i fokus. På onsdagen den 2 augusti kan man dansa till Sandins och Framed på den uppbyggda dansbanan. På torsdagen blir det först buggkurs för alla som vill lära sig lite nya steg och sedan bjuder Titanix och Holidays upp till dans.

- Det blir väldigt spännande att se hur det blir med en dansbana i Stadsträdgården framför Dina-scenen. Vi hoppas få till en riktigt härlig sommarkväll och mysig atmosfär, Hanna Reidmar kultursamordnare Lidköpings kommun.

På fredagen 4 augusti intar RIX FM festival Nya Stadens Torg och scenen äntras av Danny Saucedo, Oscar Zia, Molly Hammar, Nordman, Victor Crone, Paul Rey och Kiana. På dagen blir det eventby med utställare och aktiviteter och på kvällen klockan 19.00 drar festivalen igång.

- Vi är oerhört laddade inför att RIX FM kommer till Lidköping. Det är ett stort arrangemang i evenemanget Sommarfesten och vi hoppas att hela torget är fullt med folk när de drar igång och spelar, Andrea Johansson evenemangsansvarig Destination Läckö-Kinnekulle.

Sommarfesten avslutas på lördagen med torghandel i vanlig ordning och lite extra roliga saker för barnen. Knaster & Knas kommer gå runt på stan och hitta på knasigheter och i Stadsträdgården kan man på eftermiddagen se barnföreställning med Tigern & Kobran.

- Det känns väldigt roligt att vi kan bjuda lidköpingsborna på några riktigt roliga dagar och hoppas att de uppskattas, Andrea Johansson.

Hela programmet:

Onsdag 2/8 - Dina-scenen, Stadsträdgården
18:00-22:00 Dansa på dansbanan till Sandins & Framed (observera, inget tak på dansbanan)

Torsdag 3/8 - Dina-scenen, Stadsträdgården
16:00-17:30 Buggkurs öppen för alla, ingen föranmälan
18:00-22:00 Dansa på dansbanan till Titanix & Holidays (observera, inget tak på dansbanan)

Fredag 4/8 - Nya stadens torg
12:00-17:00 RIX FM eventby
19:00 RIX FM Festival

Lördag 5/8
11:00-12:00 Knaster & Knas går runt på stan
13:00-14:00 Knaster & Knas går runt på stan
15:00 Tigern & Kobran på Dina-scenen, Stadsträdgården

Med reservation för ändringar


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB