MÅNDAG 24 JULI 2023


Bilder från Instagramkontot https://www.instagram.com/5000naturreservat/

Nakna rumpor och natur i fotouställning i Hällekis

Nakna rumpor och natur från @5000naturreservat på Christians café och trädgård i Hällekis - vernissage för fotoutställningen “Människodjur” torsdag 27 juli kl.16.

Duon Stefan Nordberg och Joakim Rindå besöker Sveriges alla naturreservat. En lång väg genom skyddad natur. De har snart kommit till reservat nummer hundra och nosar därmed på två procent av sitt totala mål. Det finns många naturreservat i Sverige.

I varje nytt reservat söker de vad som är specifikt för just den platsen samt att förstå hur tillvaron ter sig där. Hur är det att vara en garnlav i Ycke urskog i Östergötland? Hur känns det att som storspovarna balansera på stenarna vid Råda Stormosse? Hur är det att möta nattsolens strålar likt sileshåren på Torsmyran vid E4:ans rastplats i Ångermanland? Och hur känns Vänerns morgonbris för ett träd på Kinnekulle?

Projektet @5000naturreservat har pågått i drygt två år och går att följa på instagram där en växande skara människor samlas i delad nyfikenhet på landets skiftande natur. Flera av dem har längs vägen tipsat Stefan och Joakim om sina egna närliggande naturreservat, guidat dem där samt deltagit i ett gemensamt fotografi vilka nu ingår i utställningen.

@5000naturreservat har länge längtat och kommer nu för första gången till Kinnekulle med omnejd. För att fira detta ställer de ut en stor samling av deras bilder på Christians café och trädgård i Hällekis den 27 - 29 juli. Vernissage den 27/7 kl.16 då nakna rumpor (på fotografierna) och hembakt utlovas till kaffet. Joakim och Stefan närvarar såklart.

“Njutning, nyfikenhet och möten mellan människor i närhet av naturen är precis vad @5000naturreservat handlar om. Att ställa ut bilderna på ett fantastiskt kafé som Christians känns helt perfekt!” säger Joakim Rindå.

“Med @5000naturreservat får vi en knuff att besöka alla de platser vi längtat efter att uppleva”, säger Stefan Nordberg. “Kinnekulle har länge stått högt på önskelistan och nu äntligen ska det ske! Hoppas att vi får många tips från folk i trakten.”

“Vilken lust och natur!”, säger Christian Johansson på Christians café och trädgård om bilderna. “Ja lika lust-igt som jag själv driver caféet för allas trevnad. En livsbejakande bildutställning kommer att bjudas i caféträdgården. Välkomna!”

Stefan Nordberg arbetar till vardags på Sveriges Radios vetenskapsredaktion i P1,
Joakim Rindå är teaterregissör samt utvecklare på Riksteatern.
Utställningen “Människodjur” visades senast under Rosendal Garden Party på Djurgården i Stockholm inför tusentals besökare.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Joakim Rindå