TORSDAG 20 JULI 2023


Vid årets matfestival flyttar tivolit till Arena Skövde och får större yta - Foto: Tobias Andersson/upplevskovde.se

Många barnaktiviteter och större tivoli under Matfestivalen

Matfestivalen bjuder även i år på många aktiviteter för barn och ungdomar. Det blir aktiviteter med Balthazar i Kyrkparken, barnföreställningen "Maten är klar" på Stora Scenen och traditionsenligt tivoli.

Under båda matfestivaldagarna bjuder Balthazar på aktiviteter för barn i Kyrkparken. Det utgår från tre globala mål och man får testa framtidens mat, nattduell och se vad man kan om matsvinn. Estetprogrammet erbjuder ansiktsmålning och Skövde-Skultorp NSF scoutkår finns också på plats med sitt tipitält. På lördagen står barnföreställningen "Maten är klar" med teatergruppen Longkalsong på Stora Scenen och det bjuds också minidisco och godisregn.

- Vi är glada för att Balthazar tar ansvar för barnområdet och erbjuder en blandning av aktiviteter. Tillsammans med övriga aktörer och scenprogrammet finns det mycket att se och uppleva för barnen under Matfestivalen, säger Katarina Blad, projektledare för Matfestivalen på Next Skövde.

Det är en lång tradition att det finns ett tivoli på plats i Skövde under Matfestivalen. Så blir det även i år. Nytt är att tivolit kommer att stå på Arena Skövde och därmed också få en större yta. Det kommer även hålla öppet under söndagen.

- Det har varit trångt med tivolit på Sandtorget och orsakat en del bekymmer med logistik. Därför blir det en bra lösning både vad gäller logistik och mer plats när vi nu kan flytta tivolit till Arena Skövde, säger Katarina Blad.

Matfestivalen är Skövdes största återkommande evenemang och har arrangerats årligen sedan 1990 med undantag för pandemiåren. Matfestivalen arrangeras av Next Skövde i samarbete med stadens krögare, kultur i Skövde och sponsorer. För 2023 års upplaga är IT-företaget Farsight huvudsponsor.

Mer info om Matfestivalen finns här!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde