FREDAG 7 JULI 2023


Här kör Sista-Milen-Bilen dig till dina upplevelser - Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle

"Sista-Milen-Bilen" tar besökare till alla upplevelser i Destination Läckö-Kinnekulle!

Nu rullar Sista-Milen-Bilen mellan upplevelser och besöksmål i Destination Läckö-Kinnekulle. På landsbygden runt om i närområdet finns hundratals besöksmål, boenden, restauranger, caféer och sevärdheter som man vanligtvis inte kan ta sig till utan den egna bilen. Turismen är en av världens snabbast växande näringar och många besökare efterfrågar ett mer hållbart sätt att resa.
- Vi måste hitta nya lösningar efter våra förutsättningar så att besöksnäringen kan fortsätta utvecklas och tillgängliggöras för våra besökare även i framtiden, säger Anna Ohlin Ek, Vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

Besöksnäringen i Västra Skaraborg har därför tillsammans med Taxi-Lidköping utvecklat det nya konceptet ”Sista-Milen-Bilen” som nu trafikerar området för andra sommaren i rad.
– Målsättningen är att ta fram en långsiktigt hållbar affärsmodell så att man som besökare på ett enkelt sätt ska kunna ta sig till allt som finns att uppleva i vårt närområde, säger Anna Ohlin Ek.

Hur fungerar då "Sista-Milen-Bilen"?

Sista-milen-bilen är en behovsstyrd bil eller minibuss som anpassar sin rutt efter när och var personer vill turista. Man bokar sin plats digitalt via Destination Läckö-Kinnekulles hemsida, till eller från hållplatser på besöksmål som exempelvis boendeanläggningar, restauranger eller andra besöksmål utanför tätorterna runt Lidköping, Götene, Skara och Vara, dit eller när, den ordinarie kollektivtrafiken inte går.

Sista-milen-bilen startades upp i juni och kan bokas under hela juli och augusti mellan 10.00-22.00

- Vårt bästa tips för att resa hållbart i närområdet är att kombinera sin resa med den ordinarie kollektivtrafiken och andra mobilitetslösningar såsom hyrcykel, elscooter och ”Sista-Milen-Bilen”. Alla hållplatser finns listade via bokningen på: Sista-milen-bilen (vastsverige.com) eller att överblicka i kartvyn här: Hållplatser sista-milen-bilen – Google Mina kartor. Det ska vara enkelt att uppleva destinationen, avslutar Anna.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle