ONSDAG 5 JULI 2023


Bild av Franz W. från Pixabay

GPS stölder för flera miljoner i Skaraborg, nu varnar Polisen Lantbrukarna

Sen i maj har stölderna av GPS utrustning på traktorer och grävmaskiner ökat på gårdarna. Polisen går nu ut och varnar lantbrukarna. De senaste nätterna har GPS utrustning för miljoner kronor blivit stulna i Skaraborg.

Det spelar ingen roll att lantbrukarna har låst traktorerna då tjuvarna går in med egen utrustning/nyckel, kablarna är klippta och det går oerhört snabbt. Nu uppmanar Polisen lantbrukarna att ta med sig all GPS utrustning som går, och förvara dem i ett låst helst larmat utrymme och att lantbrukarna gärna sätter upp kameror i anslutning till traktorerna.

-Tänk att GPS utrustningen ska vara som kaffetermosen, ta med den hem efter avslutat arbetspass, det är ju inte bara värdet av utrustningen som går förlorad, all information som lantbrukarna lagt in försvinner också, säger Tony Johansson Utredningschef på Polisen i Skövde.

Polisen uppmanar nu allmänheten att tipsa om misstänkta bilar som rör sig.

-Håll koll på bilar som rör sig och som du inte känner igen. Skriv ner plats och tidpunkt, registreringsnummer, utseende på bilen och tipsa sen polisen, enklast gör du det via polisen.se och vår tipssida, säger Tony Johansson.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: LRF