MÅNDAG 3 JULI 2023


Ny mountainbike arena invigd på Billingen Skövde. Nu finns det mer att välja på för cyklisten på Billingen - Foto: Christian Olars/vastsverige.com

Invigning av första delen av Mountainbike Arena på Billingen Skövde

Fredagen den 30 juni invigdes den första delen av Mountainbike Arena på Billingen Skövde. Med den har ett första steg i cykelsatsningen på Billingen tagits. På plats under invigningen var världscupåkaren i mountainbike Philip Fagerberg, som också är med och bygger området.

I april 2023 togs första spadtaget för den stora cykelsatsningen på Billingen. Nu är första delen av två klar i och med Mountainbike Arena på Billingen Skövde invigs. Det är ett område som inbjuder till lek och teknikträning.

- Det är perfekt att första delen av Mountainbike Arena är klar inför sommaren. Den blir ytterligare en pusselbit i det aktivitetsutbud vi vill erbjuda på Billingen Skövde under sommartid, säger Emma Wiezell, enhetschef på Skövde kommun.

Totalt är det sex olika satsningar inom cykel som görs på Billingen Skövde under 2023 och 2024. Efter sommaren färdigställs den andra delen av Mountainbike Arena samt det 30 km långa Cykelvasaspåret. Därefter fortsätter arbetet med leder och spår och först ut blir den lite enklare leden Sjörundan. Kommande steg är utmanande utförsåkningsleder söder om stora parkeringen, genomgång och uppdatering av befintliga cykelspår och byggnation av ett permanent tävlingsspår.

- Målsättningen är att Billingen Skövde ska vara en hållbar besöksdestination året runt. För våra aktörer i området är det viktigt att vi nu tar första steget för att ytterligare stärka Billingen Skövde som sommardestination, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde