ONSDAG 31 MAJ 2023

Ny säsong av SM i utomhusmatlagning drar igång med deltävling i Västervik

SM i utomhusmatlagning startar upp sin åttonde säsong med en deltävling i Västervik den 4 juni. Därefter följer ytterligare tre deltävlingar i september där vinnarna kvalificerar sig till finalen som kommer hållas i maj 2024 på Billingen Skövde.

Finalen i SM i utomhusmatlagning har precis avslutats på Billingen Skövde. Då är det direkt dags att starta upp den åttonde säsongen av tävlingen. Det sker genom den första deltävlingen som arrangeras i Västervik den 4 juni.

- Det är roligt att SM i utomhusmatlagning fått fäste runt om i landet med deltävlingar på flera orter. Intresset för att laga mat ute är stort och vi vill med tävlingen lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv säger Magnus Sundmark, evenemangsansvarig på arrangören Next Skövde.

SM i utomhusmatlagning är lagtävlingen som går ut på att tillaga en trerätters meny över öppen eld på stekhäll och trangiakök där råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter och anpassas utifrån årstid.

- Lokala råvaror har stått i fokus sedan tävlingen startades. Vi vill lyfta fram lokala råvaru- och livsmedelsproducenter och samtidigt visa upp vilken fantastisk mat som går att laga utomhus med enkla redskap, säger tävlingsledare Sven-Erik Larsson.

Under 2023 är det klart att fyra deltävlingar kommer att hållas. Den första går av stapeln i Västervik den 4 juni och därefter följer Kinnekulle 10 september, Skirö 24 september och Tåkern 30 september. Fler deltävlingar kan tillkomma. Finalen kommer att äga rum i maj 2024 på Billingen Skövde.

SM i utomhusmatlagning har pågått sedan 2016 och arrangeras av Next Skövde. Deltävlingar hålls på olika platser i landet där vinnarna kvalificerar sig till finalen som alltid hålls på Billingen Skövde.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde