TORSDAG 25 MAJ 2023

Fler elever besöker Hornborgasjön

Med håvning, fågelskådning och miljöfrågor på schemat har nära 800 elever från olika delar av Västergötland besökt naturum Hornborgasjön under vårterminen. Nu satsar naturum på att nå ännu fler elever i höst.

Naturum bjuder in alla skolor, från förskoleklasser till lärarutbildningar. Skolbesöken är gratis och det går att söka ersättning för bussresan till Hornborgasjön via Västra Götalandsregionens Kulturkatalog.

- På naturum får eleverna komma nära naturen. De får se allt från havsörnar till vattenlevande insekter. Det betyder så mycket för deras nyfikenhet på naturen och för inlärningen, säger läraren och naturumföreståndaren Malin Herin.

Komplement till undervisningen

Naturum Hornborgasjön satsar på att nå fler skolelever än tidigare. Skolorna är en viktig målgrupp i arbetet med att sprida kunskap och nyfikenhet på naturen.

- Vi har mött elever som först sagt att de inte är fågelintresserade och sedan inte kunnat släppa kikaren. Det visar verkligen hur viktig upplevelsen är för att skapa intresse och lärande, berättar Malin Herin.

Vill nå fler i höst

Innan sommarlovet kommer närmare 800 elever att ha besökt Hornborgasjön, men till hösten finns åter möjlighet till gratis skolbesök. Det är en ökning med drygt 25 procent sedan innan pandemin.

- Vi tar emot så många elever som vi kan. Besöken här är ett bra komplement till den övriga skolundervisningen. Låter det intressant så kontakta oss så berättar vi mer, säger Malin Herin.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götaland