TISDAG 23 MAJ 2023


En möblerad lägenhet på Bostället - Foto/källa: Skövdebostäder

Fler lägenheter i Skövde Science City

Nu släpper Skövdebostäder ytterligare 59 lägenheter på området Bostället. Det är en del av framtidssatsningen i Mariesjöområdet, Skövde Science City.

Området Bostället ligger precis bakom restaurangen Thai House, inte långt från Boulognerskogen. Det första huset har inflyttning 1 september och Skövdebostäder började hyra ut de lägenheterna tidigare i vår. Det har funnits ett stort intresse för de tolv hyresrätterna, som alla är ettor eller tvåor.

– Alla lägenheter är nu uthyrda utom en som är på erbjudande. Majoriteten av hyresgästerna är yngre personer och för dem passar de mindre storlekarna bra. Många uppskattar också det centrumnära läget med nära till Högskolan i Skövde och Science Park Skövde, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäder.

Från ettor till fyror

Nu är det dags att släppa 59 nya lägenheter på Bostället. Den 23 till 30 maj är de publicerade på Skövdebostäders webbsida.

– Det finns ettor, tvåor, treor och fyror. En etta på 35 kvadratmeter kostar 5 850 kronor i månaden. Lägenheterna hyrs ut via vår bostadskö, så det är poängen i den som avgör vem som får lägenheten, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäder.

Storsatsning på Mariesjöområdet

Skövde kommun storsatsar på Mariesjöområdet där stadsdelen Skövde Science City växer fram. Utöver moderna bostäder ska stadsdelens invånare ha nära till skolor, förskolor, affärer, kontor och service. I Skövde Science City ska det också finnas grönområden, gångstråk och mötesplatser.

– Det känns roligt att Bostället är det första bostadsprojektet inom satsningen. Det blir trevliga lägenheter med hög standard och balkonger eller uteplatser i bra lägen. Vi vill underlätta vardagen för våra hyresgäster med cykelhus på gården och förvaringsutrymmen för barnvagnar och rullstolar i huset. Vi monterar också solceller på taken, säger Thomas Liljebo, byggprojektledare på Skövdebostäder.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Skövdebostäder