TISDAG 23 MAJ 2023

Hvita Hjorten återuppstår

När Katrin Ljungblom och Stefan Söderholm efter 13 år på Läckö stängde Hvita Hjorten, uppstod ett vacuum. Sedan dess har Stiftelsen Läckö Slott sökt ny restauratör, vilket varit en tuff uppgift under en tid då hela restaurangbranschen drabbats av kompetensbrist. Men nu kan vi meddela att Katrin och Stefan kommer tillbaka till Läckö.

– ”Längtan! Vi har saknat Läckö varje dag sedan vi lämnade”, säger Katrin Ljungblom och Stefan Söderholm. ”Platsen, gästerna, kollegorna och leverantörerna. Många har blivit vänner som vi längtat efter. Vi har haft dialog med Stiftelsen Läckö Slott under det gångna året, ända sedan efterträdarna sade upp sitt avtal. Även flera Lidköpingsbor har engagerat sig och pratat med oss om någon lösning, vilket vi tycker är väldigt fint. Läckö Slott är så viktigt för Lidköping och regionen.”

– ”Det känns helt fantastiskt att Hvita Hjorten återuppstår”, säger Jan Malmgren, som är vd för Stiftelsen Läckö Slott. ”Det engagemang som Katrin och Stefan investerat i Läckö har betytt så mycket, och varit uppskattat. Jag vet att många kommer bli väldigt glada över det här beskedet.”

Det är ett måste att det finns både café- och restaurangverksamhet på Läckö. Konditor Trulsson har åtagit sig uppgiften att driva Café Stallet och Katrin och Stefan tar sig nu an Hvita Hjorten igen. Det blir alltså två aktörer på området, vilket det inte varit tidigare.

– ”Det är ett spännande och nytt utgångsläge för oss där vi kan fokusera på var sitt ställe”, säger Katrin och Stefan. ”Peter Trulsson och vi skall göra vad vi kan för att detta ska bli så bra som möjligt. Vår målsättning är att vi ska hjälpas åt och komplettera varandra. Utmaningen är att göra det hållbart både miljömässigt och ekonomiskt, men också socialt. Värdskapet är viktigt för oss och vi ser fram emot att möta gamla och nya gäster under säsongen. Som vi har längtat!”

– ”Vi har nu ett riktigt Dream Team på Läckö”, säger Jan. ”Med både Hvita Hjorten och Konditor Trulsson – och fantastiska medarbetare. Vi går nu stärkta in i säsongen, och tillsammans kommer vi att kunna fokusera på besöksmålsutvecklingen framåt.”


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Stiftelsen Läckö Slott