MÅNDAG 22 MAJ 2023


Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare. - Foto/källa: Jula

Premiär för Julas 40:e varuhus i Norge

Nu är det premiär för Jula i Grini, Norge. Den 25:e maj slås portarna upp för det nya Julavaruhuset på Grini Næringspark.

- Att öppna varuhus i Grini känns mycket bra, i september öppnar vi även på Alna. Det innebär att vi nu stärker Julas närvaro ytterligare i den viktiga Oslo-regionen, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare.

Öppningen av det nya varhuset i Grini innebär Jubileum för Jula i Norge, det är nämligen varuhus nummer 40 på den norska marknaden (totalt finns 126 Julavaruhus).

15 000 artiklar

Det nya varuhuset på Grini är ett fullstort Julavaruhus på totalt 2790 kvadratmeter, med cirka 15 000 aktiva artiklar.

Handelsområdet Grini Näringspark är ett stort tätt handelsområde med många olika typer av handel.

- Grini Næringspark passar perfekt för Jula. Handel föder handel och vi är övertygade att Julas nya varuhus i Grini kommer bli en bra etablering för oss, säger Johnny Albøge, Country Operations Manager.

Totalt kommer ett 20-tal personer att anställas i det nya varuhuset.

Stark expansion

Julas expansion på den norska marknaden fortsätter, även om det nu är lite tuffare tider.

- Expansion är viktigt för Jula. Att vi fortsätter att etablera varuhus och utveckla handeln för våra kunder visar på en styrka i Julas organisation och erbjudande. Det är fantastiskt kul och känns väldigt bra att Jula är omtyckt på den norska marknaden och att vårt koncept gillas av kunderna. Samtidigt är det tufft att få tag på bra lägen i Oslo-regionen. Att vi nu öppnar på två attraktiva lägen under 2023 känns väldigt bra och stärker vårt varumärke ytterligare i Norge, säger Karl-Johan Blank.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula