TORSDAG 18 MAJ 2023

Många besökare lockas till Kinnekulleområdet i solskenet

Solsken, blå himmel, röd dag i almanackan, ramslök och väntande Nattvandring, detta kan nog vara bidragande orsaker till att det är så otroligt mycket folk i rörelse runt Kinnekulle denna dag.

I Stenbrottet var det liv och rörelse och husbilar i stort antal, i Munkängarna var parkeringarna fulla så bilarna fick ställa sig utmed vägkanten, och ramslöken har inte ens slagit ut än, men doften är redan stark och lockande.

Samma var det uppe på Kinnekulles topp, parkeringarna fulla och bilar parkerade längs med vägen. Mycket folk i rörelse även här uppe, många cyklister och vandrare har tagit sig hit denna dag för att utforska de natursköna lederna som slingrar sig över berget.

Vid utsiktens Kaffestuga var det fullt av fikagäster och även här var parkeringen full, det började även fylla på med en hel del husbilar. Det är säkert många som har valt att stanna här i bygden över natten för att vara med på Nattvandringen på Kinnekulle i morgon, så det kan nog förväntas ett mycket stort deltagarantal.

Det fina vädret ser ut att hålla i sig även under morgondagen, solsken och klar himmel, svag vind och ca 16 grader varmt, perfekt vandringsväder.