TISDAG 16 MAJ 2023


Bild av Kimmo Turtiainen från Pixabay

Lidköping City Pull 2023: Motorunderhållning i världsklass!

Den 19 maj är det dags för en av Sveriges största och mest spektakulära motorhändelser: Lidköping City Pull. På motorsportsarenan i Lidköping kommer ett 50-tal traktorer i olika storlekar och effekter att tävla i tractorpulling, en sport där målet är att dra en tung släde så långt som möjligt på en bana.

Tractorpulling är en populär sport som har sitt ursprung i USA och som har spridit sig till Europa och andra delar av världen. Sporten kräver både skicklighet och teknik, men också kraft och fart. Traktorerna delas upp i viktklasser där vikten anger traktorns högsta tillåtna vikt inklusive föraren. Det finns också olika typer av motorer som används, såsom diesel-, alkohol- och bensindrivna.

På Lidköping City Pull kommer publiken att få se allt från mindre traktorer till 4.2 ton tunga monster med 10 000 hästkrafter. Det kommer att bli en spännande och fartfylld tävling där traktorerna ska försöka övervinna slädens motstånd och dra den så långt som möjligt på den 100 meter långa banan.

Förutom tractorpulling kommer det också att finnas försäljning av mat och dryck på plats, samt möjlighet att se traktorerna på nära håll och prata med förarna. Arrangörerna rekommenderar att ta med en egen stol eller filt att sitta på i gräset för att njuta av showen.

Lidköping City Pull är en motorfest som passar hela familjen och som lockar tusentals besökare varje år. Missa inte chansen att uppleva tractorpulling i världsklass, en folkfest för alla motorintresserade!

Fredagen 19 maj, grindarna öppnar kl 15,00, förevisning 18.30, start 19,00, biljetter kan köpas på plats.

Mer information finns här!