SÖNDAG 14 MAJ 2023

Njut av naturen i kvällsljus på Nattvandring Kinnekulle

Vill du uppleva Kinnekulles vackra natur på ett annorlunda sätt? Då kan du delta i Nattvandring på Kinnekulle - en klassisk vandring som arrangeras av Friluftsfrämjandet Kinnekulle varje år i maj. Vandringen är ca 1 mil lång och bjuder på fantastiska vyer, mysig stämning och god service längs vägen.

Vandringen startar vid elljusspåret strax intill Hällekis skola och går sedan upp över berget till toppen där du kan njuta av solnedgången över Vänern. Och varför inte gå upp i Utsiktstornet för en än mer spektakulär utsikt över bygden. På vägen ner för berget passerar du det imponerande Stenbrottet som är upplyst av hundratals marschaller, man fortsätter sen genom Munkängarnas skira grönska på väg till målet i Hällekis skola.. Du kan också stanna till vid någon av de stationer som finns utmed vandringen där det finns fika, korv, blåbärssoppa, underhållning och eldar att värma sig vid.

Vandringen är öppen för alla och ingen föranmälan krävs. Du behöver inte heller vara medlem i Friluftsfrämjandet för att delta. Du köper din biljett vid starten och får då ett startkort som du kan vinna fina priser på. Biljettpriset är 50 kronor för vuxen och 10 kronor för barn upp till 12 år.

Nattvandring Kinnekulle är ett perfekt sätt att umgås med familj och vänner, eller att träffa nya människor som delar ditt intresse för friluftsliv. Du får också chansen att se Kinnekulle från ett nytt perspektiv och upptäcka dess mångfald av naturtyper, växter och djur.

Nattvandring Kinnekulle äger rum fredagen den 19 maj och starten sker mellan klockan 19.30 och 21.30. Ta med dig en ficklampa, bra skor och kläder efter väder. Och glöm inte att ta med dig ditt glada humör!

Mer information finns på Friluftsfrämjandet Kinnekulles hemsida.