TORSDAG 11 MAJ 2023

Dags för årets tågsläpp i Skara

Nu på lördag den 13:e maj, mellan 10:00-16:00, kommer (SkLJ) Skara-Lundsbrunns Järnvägar att öppna dörrar och portar på lokstallet på Vallgatan 41 i Skara och inbjuder alla att titta på SkLJ:s olika tåg.

Säsongen inleds nu med öppet hus där besökarna kan se och uppleva de historiska fordonen som används för museitrafiken på sträckan Skara-Lundsbrunn. Det blir också möjligt att åka rälsbuss mellan Skara station och den nygamla Hållplats Vilan (tidigare Skara Camping) som nu invigs.

Ett perfekt tillfälle för den tågintresserade att göra ett besök för att se vad som finns innanför portarna i lokstallet, verkstaden och järnvägsmuseet, och man berättar gärna om vad man jobbat med under vintern, det bjuds även på fika.

Tågsläppet är ett sätt att visa upp föreningens verksamhet och locka nya medlemmar och resenärer.

SkLJ är en ideell förening som bevarar och driver den gamla smalspåriga järnvägen som öppnades 1887. Varje sommar arrangerar de nostalgiska tågresor med ångtåg och rälsbussar genom den omväxlande naturen mellan Skara och Lundsbrunn, där man kan njuta av dunket från skenskarvarna och doften av stenkolsrök från ångloket. Loken och vagnarna är från järnvägens storhetstid under 1900-talets första hälft.

Under sommaren kör (SkLJ) turer efter tidtabell mellan Skara och Lundsbrunn.

SkLJ hemsida: www.sklj.se