ONSDAG 3 MAJ 2023

Vårrundan Kinnekulle 2023: En folkfest för konst och kultur

Den första helgen i maj är det dags för Vårrundan på Kinnekulle, en årlig händelse som lockar tusentals besökare till det blommande platåberget vid Vänerns strand. Under två dagar kan man uppleva konst, hantverk, mat och musik från lokala utställare som öppnar sina ateljéer, caféer, restauranger och gårdsbutiker för allmänheten.

Vårrundan Kinnekulle är ett modernt uttryck för en gammal tradition av att mötas och utbyta varor och tjänster på Kinnekulle. Det är också ett sätt att visa upp den skaparlust och kreativitet som finns i bygden, och som inspireras av den vackra naturen och kulturen på berget.

I programbladet för Vårrundan Kinnekulle kan man se vilka utställare som deltar och var de finns. Det finns något för alla smaker och intressen, från glas, keramik, textil och smycken till honung, ost, bröd m.m. Man kan också besöka historiska platser som Husaby kyrka, Hellekis säteri och Kvarnen i Gössäter, eller njuta av en fika eller en måltid på något av de mysiga caféerna eller restaurangerna på Kinnekulle. Eller varför inte ta en tur med vikingaskeppet Sigrid Storråda.

Vårrundan Kinnekulle arrangeras av Mötesplats Kinnekulle, en ideell förening som verkar för att främja turism, näringsliv och kultur på Kinnekulle. Föreningen har cirka 140 medlemmar, merparten är utställare på Vårrundan. Föreningen samarbetar också med Götene kommun och andra aktörer för att marknadsföra Kinnekulle som en attraktiv destination året runt.

Vårrundan Kinnekulle är en unik möjlighet att upptäcka Kinnekulles mångfald och charm. Långväga gäster, hemvändare och alla som bor i trakten är varmt välkomna att delta i denna folkfest för konst och kultur!

Programblad finns här!

Vårrundan Kinnekulle 2023

Lördag 6 maj klockan 10-18
Söndag 7 maj klockan 10-17