FREDAG 28 APRIL 2023


Bild av Lukas Prudil från Pixabay

Billingeveckan 9-13 maj - för alla som älskar natur och friluftsliv

Den 9-13 maj öppnar företag och föreningar på Billingen upp sina verksamheter för besökare som älskar natur och friluftsliv. Det nya evenemanget Billingeveckan bjuder på ett gediget program med allt från seniorträning, traillöpning, klättring, cykelkurs i pumptracken till pyssel och sagoläsning för barnen.

- Det är så roligt att så många föreningar på Billingen medverkar och extra roligt att naturföreningarna bidrar med inspiration kring vad vi kan plocka i och äta från naturen samt att besökarna har möjlighet att lära sig mer om fåglar, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare Next Skövde.

För alla som gillar hundar kommer det finnas mycket att uppleva under veckan. En hundpsykolog finns på plats och svarar på hundägarnas frågor och onsdag-torsdag hålls en tävling i Nose Works. Under lördagen kammas och putsas traktens golden retrievers inför dagens utställning.

Förutom befintliga föreningar och företag som finns på Billingen kommer en hel del nya aktörer att medverka och det bjuds på föredrag om både rörelseträning och stela leder samt ett föredrag kring vandring med Filip Rapp.

Finalerna i årets hungrigaste tävlingar avgörs under helgen på Billingen. Bland rykande eldar och stormkök tillagas rätter av lokala råvaror som ska falla juryn i smaken. Under fredagen avgörs Skol-SM i utomhusmatlagning och på lördagen koras årets mästare i SM i utomhusmatlagning. För den som blir hungrig av dofterna från utematen går det att besöka Schlätta burgers som finns på plats framför Billingecenter på lördagen mellan klockan 11.00-16.00

Läs mer om Billingeveckan här!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde