ONSDAG 26 APRIL 2023


Den populära aktiviteten hittaut har säsongspremiär på valborgsmässoafton - Foto: Rebecca Martyn/upplevskovde.se

Den populära aktiviteten Hittaut för fjärde året i Skövde

På valborgsmässoafton är det återigen premiär för den populära aktiviteten hittaut. Det är fjärde året i rad som den genomförs i Skövde och säsongen pågår 30 april till 30 september.

I Skövde kommer det totalt finnas 130 checkpoints, varav cirka 35 är tillgänglighetsanpassade för rullstol, rullator och barnvagn. Alla checkpoints släpps inte från starten, utan det kommer under säsongen vara två ytterligare släpp av checkpoints, 1 juni och 1 juli.

Checkpoints är placerade i Skövde, på Billingen samt i Segerstorp. Två nya kartområden kommer nyttjas. Det första är Rydskogen intill Åbrovallen mellan Stöpen och Ulvåker med en checkpoint vid Sörbylunds kraftstation och den vackra bron över ån Ösan. Det andra området är vid Klagstorp och Engelska parken. Området domineras av ek som bitvis är mycket grova och som hyser en rik lav- och svampflora med många sällsynta arter.

- Vi är glada att vi kan fortsätta att arrangera hittaut. Det är tack vare IF Hagen och OK P4 i samverkan med våra samarbetspartners, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde. Hon fortsätter: - Många Skövdebor längtar efter att hittaut ska dra igång, men vi ser också att det kommer många deltagare till Skövde från andra orter runt om i Sverige.

På Valborgsmässoafton invigs säsongen med ett hittaut-event vid Billingecenter kl. 13-15. Där blir det utdelning av den fysiska hittaut-kartan, man kan också köpa fika och tävla om ett par skor från Träningskonsulten. Efter kl 15.00 finns Hittaut-kartan att hämta i postlådan vid Hagentugan, där kan den hämtas dygnet runt under hela säsongen. Kartan är gratis och den kommer också finnas på Skövde Turistcenter, Skövde Kulturhus, Skövde Stadshus samt i Träningskonsultens butik på Billingecenter. I hittaut-appen släpps kartan kl 13 på Valborgsmässoafton.

Hittaut är en slags enklare orientering som arrangeras av Svenska Orienteringsförbundet ihop med lokala orienteringsklubbar och partners. I Skövde arrangeras projektet av IF Hagen, OK P4, Skövde kommun och Next Skövde. Hittaut möjliggörs av partners och sponsorer, bland annat Skövde Energi, Heidelberg, Svenska kyrkan, Träningskonsulten, Skövde citysamverkan, Billingens stugby & camping och Skövde vandrarhem. Hittaut arrangeras under 2023 på 93 orter runt om i Sverige, i Skaraborg finns Hittaut i Skövde, Tibro och Falköping. Samtliga orter startar sin hittaut-säsong 30 april och den pågår till 30 september.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde