LÖRDAG 22 APRIL 2023


Fotograf: Maja Härnqvist

Nu har Liseberg öppnat, för 100e gången

Idag, lördag 22 april slog Liseberg upp grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för Liseberg Grand Hotel Curiosa och den nya berg-och-dalbanan Luna. På plats för att delta i firandet var både 100-åriga Ester och 0-åriga Sixten.

Med ballonger och fanfarer invigdes sommarsäsongen och 100-årsfirandet på den nya samlingsplatsen Herman Lindholms Torg mellan ombyggda Södra entrén och Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det bjöds fyrverkeri och musik av både Göta Lejon musikkår och överraskningsartisten "Ebbot" Lundberg från The Soundtrack of Our Lives.

På plats för att klippa bandet var Ester Alléus, född på Lisebergs födelsedag den 8e maj 1923. Hon flankerades av den 0 år gamla Sixten född 2023, som också klippte band med benägen hjälp av sin pappa.

– Det är oerhört roligt att vara med här, jag känner mig ung igen utbrast, Ester Alléus när bandet klipptes.

När bandet klippts och fyrverkerierna fyrats av vid Södra entrén öppnades portarna till parken för starten av hundraårsjubileet, och gästerna kunde springa in. Invigningsfestligheterna fortsatte med premiär för den nya berg-och-dalbanan Luna - en så kallad bumerang berg- och dalbana, där passagerarna först åker framåt och sedan bakåt, över den 225 meter långa banan.

Sommarsäsongen på Liseberg pågår mellan 22 april och 24 september och blir en jubileumssommar fylld av extra jubileumsaktiviteter. Bland annat arrangeras fyra temahelger fyllda med allt ifrån humor, skaldjur och hårdrock till Lisebergsnostalgi. Under jubileumshelgen i juni äntrar Carl-Einar Häckners scenen med sin jubileumsvarieté ”Tidsmaskinen”. Sist ut av temahelgerna kommer Klubb Karusell i september då en del av parken förvandlas till en vibrerande open air-nattklubb med pop up-barer, DJ:s, dansgolv, livemusik, street food, spel och nattåkning i några av parkens attraktioner.

Utöver temahelgerna erbjuds i sommar ett trettiotal konserter på stora och lilla scenen, allsång med Lotta Engberg på stora scenen och därtill 20-talet danskvällar på Polketten till några av Sveriges mest namnkunniga dans- och salsaband.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Liseberg