ONSDAG 12 APRIL 2023


Fotograf/Källa: Beridna Högvakten

Visningsdagarna Axevalla Hästcentrum

På fredag 14 april kommer hästinköpssatsningen Visningsdagarna Axevalla Hästcentrum. Visningsdagarna är en saludag där ägare till svenska varmblod har möjlighet att visa upp sina hästar för en gemensam rekryteringsgrupp. Totalt har organisationerna behov av 30-40 hästar årligen och vill genom detta initiativ främja den Svenska hästaveln i samarbete med Swedish Warmblood Association, Föreningen för den Beridna Högvakten, Polisrytteriet, Försvarsmakten, Flyinge, Ridskolan Strömsholm samt Hovstallet bedriver hästverksamheter som utbildar och använder hästarna för skol-, rid-, parad- och körverksamhet.

Under dagen kommer hästar i åldern 2–10 år visas upp för en gemensam rekryteringsgrupp som tar beslut om hästens lämplighet för respektive organisation.

Dagen är öppen för publik och på minimässan i besökshallen får besökarna träffa representanter från Försvarsmakten, Polisen, Hovstallet, Föreningen för den Beridna Högvakten, Flyinge & Ridskolan Strömsholm, Swedish Warmblood Association och Axevalla Hästcentrum. Vid några tillfällen under dagen visar och berättar Niclas Dahlqvist, biträdande rektor på Axevalla Hästcentrum, om det nya innovativa hästcentrumet som beräknas stå klart hösten 2024.

Besökare är välkomna att följa arbetet med visning av hästar på plats i ridhuset och kommer även under eftermiddagen att bjudas på en uppvisning med hästarna.

Program
08.00–21.00 Visning av hästar i körhallen
10.00–16.00 Mässa i besökshallen (skyltat)
14.00 Uppvisning av polisrytteriet och Axevalla Hästcentrum i körhallen

När: Fredag 14 april 2023
Var: Hästcentrum Axevalla, Axevalla Travbana, 532 92 Axvall


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Naturbruksförvaltningen - Västra Götalandsregionen