TISDAG 21 MARS 2023


Kommer ett nytt bostadsområde växa upp här i framtiden

Hällekis satsar på bostadsmarknaden

Nu får Hällekis en efterlängtad möjlighet att växa när åtta tomter görs iordning för försäljning på Mandelblomsvägen i södra delen av samhället. Det är ett attraktivt läge med fina tomter som passar både barnfamiljer och äldre. Det är den första satsningen på bostadsmarknaden i Hällekis på många år.

Tomterna ligger i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till skola, affär och natur. De har en storlek på mellan ca 900 och 1200 kvadratmeter, priset är ännu ej fastställt.

I mars tas det första spadtaget för att anlägga gator, vatten och avlopp till tomterna. Försäljningen av tomterna planeras preliminärt efter sommaren och husbyggnationen kan starta under hösten.

Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Hällekis, inte minst från de som har anknytning hit eller vill bo nära naturen och sjön.

Inte bara Mandelblomsvägen kan få nya bostäder i framtiden. Det finns också planer på att bygga sjönära bostäder vid nuvarande Ställplats Kinnekulle, där verkar flera intressenter nu ha visat intresse av att bygga.

Hällekis är ett gammalt brukssamhälle med ca 800 invånare som ligger vid Vänerns strand och vid foten av platåberget Kinnekulle. Orten har en rik historia och natur med flera naturreservat och kulturminnen. Här finns också livsmedelsbutik, förskola, skola och äldreboende.

Läs mer om tomterna på Mandelblomsvägen