TORSDAG 16 MARS 2023


Foto: Eva Edsjö

Rekordstor ökning i Scouterna – är nu över 80 000 medlemmar

Scouterna växer för nionde året i rad och har nu över 80 500 medlemmar i över 1000 kårer. Under 2022 ökade medlemsantalet med hela 4047 scouter – eller 5,3 procent.

- Vi har blivit bättre på att berätta om vad barn och unga faktiskt får göra i Scouterna. Fler förstår att scouting är att uppleva små och stora äventyr som ger pirr i magen, puls i bröstet och vänner för livet. Och friluftstrenden håller i sig. Fler vill komma ut i naturen och då är vi ett självklart val för många föräldrar, säger Anna-Karin Hennig, en av Scouternas generalsekreterare.

Under det senaste året har Scouterna arbetat med att starta upp verksamheter på nya platser. Under 2022 har nya verksamheter startats i bland annat Urshult, Vansbro och Valdemarsvik.

- Vi finns i från norr till söder, men på vissa platser står barn i kö för att få börja i Scouterna, på andra orter finns det ännu inte någon scoutverksamhet. Vi arbetar såklart för att fler barn ska få uppleva scouting, utvecklas, utmanas och hitta mod tillsammans med oss, säger Felicia Ödmark, utvecklingskonsulent.

Kärrtorps Scoutkår är en av de kårer som ökat mest under året. Under 2022 registrerades 166 nya medlemmar, en ökning med 62,6 procent. Totalt har kåren 431 medlemmar.

I Gästrike har antalet scouter ökat som mest procentuellt. Där har totalt 217 nya scouter registrerats, en ökning med 19,1 procent. Näst största procentuella ökning har Dalarna där 306 nya scouter har registrerats, en ökning med 14,2 procent.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Scouterna