LÖRDAG 11 MARS 2023


Risken för försenade och inställda resor är stor när ett nytt snöoväder väntas komma in över Västra Götaland - Fotograf: Thomas Harrysson

Snöoväder kan påverka Västtrafiks anropstyrda trafik

Ett nytt snöoväder är på väg in under måndagen och det finns risk för att Västtrafiks anropstyrda trafik drabbas av förseningar och inställda turer. Västtrafik uppmanar därför alla resenärer att följa väderläget och att avboka sin resa i tid.

Västtrafik ber resenärer som planerar en sjukresa, färdtjänstresa, skoltaxiresa eller dag- och omsorgsresa i början av nästa vecka att följa väderläget och utifrån det överväga om resan är absolut nödvändig. Risken för försenade och inställda resor är stor när ett nytt snöoväder väntas komma in över Västra Götaland.

–Vi gör allt vi kan för att upprätthålla en bra service till våra resenärer även när det blir oväder. Men vi kan bara genomföra de beställda resorna om vägen till din adress är snöröjd och framkomlig, säger Åsa Björk som är kommunikationsansvarig på Västtrafik Anropsstyrd trafik.

Det kan också vara svårt att komma fram till Kund- och resetjänst på grund av högt tryck om det blir oväder med förseningar. Ett tips är då att det alltid går att avboka eller ändra sin resa via appen Bokaresa.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik