TORSDAG 9 MARS 2023

Behov av nya skyltar vid utsiktsplatsen

I oktober 2017 sattes det upp tre fundament av Kinnekullekalksten vid utsiktsplatsen på Kinnekulle, strax bredvid Utsiktens Kaffestuga. Ovanpå dessa monterades skyltar som visar panoramavyn över Vänern med beskrivning om vad man ser, både på dagen och på natten.

Många turister har under åren stannat till här och blickat ut över Vänern och med hjälp av skyltarna kunnat orientera sig om vad man ser utöver vattnet bort mot Kållandsö, Dalsland och andra orter på andra sidan Vänern. På kvällen kan man se och identifiera över 15 fyrar från denna plats.

Under åren som gått så har solens strålar, väder och vind tillslut tagit ut sin rätt och nu har skyltarna blivit bleka och slitna. För att även i fortsättningen fungera som en utmärkt informationsplats är de nu i stort behov av att bytas ut mot nya fräscha skyltar. Kanske vore något att fundera på innan turistsäsongen kommer igång.


Så här såg skyltarna ut när de var nya i oktober 2017

Ett enkelt skärmtak över skulle kanske ge lite mer skydd och ökad hållbarhet för skyltarna. En annan idé vore även att här sätta upp en fast kikare på stativ som hjälpmedel för den som vill titta närmare på vad som finns att upptäcka i panoramat utöver Vänern.


Bild av HeemanPark från Pixabay

Uppdatering
Nya skyltar har nu utlovats inför kommande säsong.