ONSDAG 8 MARS 2023


Redan nästa sommar kommer Lidköpingsbor och tillresta besökare kunna sätta fötterna i sanden och vada ut i vattnet vid Framnäs - Bild/Källa: Liljewall Arkitekter/Lidköpings kommun

Strandpromenaden öppnar ett år tidigare än beräknat

Redan nästa sommar kommer Lidköpingsbor och tillresta besökare kunna sätta fötterna i sanden och vada ut i vattnet vid Framnäs. Det är genom bra planering, hög produktivitet och ett gott samarbete mellan Lidköpings kommun och entreprenören NCC man nu kan flytta fram invigningen av strandpromenaden, sandstranden och Framnäs strandpark till sommaren 2024.

Det händer mycket nere vid Framnäs strandkant och fort går det. Grunden för strandpromenaden är lagd, pålningsarbete för stödmur och pirhuvud är klar och arbetet med dagvattenledningar och utlopp är i hamn – bokstavligen. Det mynnar nämligen ut i småbåtshamnen.

- Vi har haft ett bra tempo i projektet och det låga vattenståndet under 2022 har varit gynnsamt. Vi har också fått tillgång till ett angränsande markområde för att hantera projektets massor. Vilket besparat oss mycket tid och pengar, säger Ronnie Hollsten(t.v), projektledare för strandpromenaden.

- Vår samverkan är den nyckelfaktor som lett fram till att vi nu kan göra justeringar i projektet. I förlängningen innebär set att vi kan överlämna delar av projektet ett år före tidplan, säger Robert Svensson, Projektchef på NCC. På bilden tillsammans med Ronnie Hollsten, Projektledare på Lidköping kommun.

Arbetet med det nya hamninloppet för Framnäs småbåtshamn är även det i sin slutfas. Nu återstår bottensondering för att säkerställa djupet. Hamninloppet kommer öppnas den 15 april och tillsammans med Hamnföreningen pågår nu planering för delinvigning av hamninloppet, den 27 maj.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lidköpings kommun